Събуди се час по-рано в добро настроение с чаша истинско кафе

| от chronicle.bg |

Тази неделя ни предстои да преместим стрелките на часовника с един час напред, с което се отбелязва и началото на Лятното часово време. Това ни дава възможност да се възползваме по-дълго от светлата част на денонощието, но да станеш час по-рано, и то в неделя, си е истинско мъчение. Един изпитан метод да „сверим“ биологичния си часовник по-бързо и да се събудим с добро настроение е чашата качествено и ароматно кафе. Една чаша, която събира кафе от цял свят. Това е Bianchi българска компания, която обединява най-качествените сортове кафе от цял свят. Ценителите на ободряващата напитка знаят, че тонизиращото й действие се дължи на сорта робуста, но скъпата съставка в кафето, тази която придава изискан аромат и вкус, всъщност е арабиката.

Благодарение на вкусовите и ароматните си характеристики, арабиката е най-търсеното и продавано кафе в цял свят. Сортът е изключително деликатен и се отглежда при надморска височина между 1000 и 1800 метра, при много влажен климат и богати почви. Арабиката произхожда от Етиопия, но най-качествената суровина се бере в Централна и Южна Америка. Именно тук се крие и тайната на неповторимия вкус на блендовете на Bianchi – арабиката, която ползват, се внася най-вече от Колумбия и Коста Рика.

В портфолиото си българският производител предлага позната на потребителите гама от продукти, която варира според предпочитанията на любителите на кафето. Отличителното в случая, е че на опаковките е посочено точното съотношение между арабика и робуста, така че ценителят на кафето бързо и лесно може се ориентира между по-силно и тонизиращо или с по-наситен вкус и аромат. От скоро Bianchi предлага и високия клас кафета Origins, който включва два вида 100% арабика, Costa Rica и Colombia, и 100% био арабика Ethiopia.

Bianchi Costa Rica ви пренася в подножията на не един, а два от най-големите и активни вулкани в Централна Америка. В екзотичния регион на Tarrazú – Cartago, West Valley, на над 1200 м. надморска височина, се черпи само най-добрата арабика.

За да се насладите на 100% арабика вкус, суровините за Bianchi Colombia, се берат в региони като Калдас, Толима и Вайе, на над 1000 м. надморска височина. От богатите почви на земята, която познава както Тихия океан, така и Карибско море, Bianchi Origins черпи кафе с особено завидно качество.

Bianchi Ethiopia е 100% био арабика от региона Сидамо в сърцето на Етиопия, на над 1700 м. надморска височина. Това е напълно естествено и екологично чисто кафе с ненадминато качество.

 
 
Коментарите са изключени за Събуди се час по-рано в добро настроение с чаша истинско кафе