Родният дом на Хитлер се затруднява да намери наематели

| от |

Австрийското министерство на вътрешните работи се готви да отправи призив за откриване на административна служба, която е готова да се настани в необитавания от 2011 г. роден дом на Адолф Хитлер в Браунау ам Ин, съобщи Франс прес.

Импозантният дом с площ 800 кв. м в центъра на градчето, което се намира близо до границата с Германия, не се обитава от три години. От 1972 г. той бе даван под наем на частни лица, за да не се превърне в място на поклонничество на неонацисти.

Сегашната му собственичка, чиято самоличност не се разкрива, наскоро отказала в дома да се настанят свободен университет и благотворителен център за приобщаване на имигранти към обществото, каквито бяха препоръките на държавата.

От министерството се надяват всички административни служби, за които тези помещения представляват интерес, да демонстрират това в най-кратки срокове. Наемът на сградата, в която нацисткият диктатор е роден през 1889 г. и е живял до тригодишната си възраст, струва 4600 евро месечно. Редица оферти на австрийската държава за купуването й бяха отхвърлени от собственичката, която прецени, че предложената сума е малка.

В документи от 1972 г. се казва, че сградата може да се ползва единствено за социално-образователни дейности.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Родният дом на Хитлер се затруднява да намери наематели