shareit

Приготви се! „House of cards“ сезон 3 идва!

| от |

Винаги съм вярвала, че когато Кевин Спейси участва в нещо, то това нещо не е възможно да е тъпо, дори да е на тематика, от която нямам дори бегла идея. Случаят с „House of cards” е общо-взето същият. Само преди 2 години Netflix – платформа в интернет и платен канал, стъпи на пазара за сериалите и го направи именно с шоуто, в което Кевин Спейси пък стъпи на малкия екран и е първото голямо нещо, което актьорът прави след като снима само два филма през 2011-а (препоръчваме ви „Шефове-гадняри”, където Спейси показва, че има чувство за хумор).

Какво му е толкова специалното на „House of cards”? Може би освен, че е най-добрият политически сериал в момента! Първо, Кевин Спейси е и ко-продуцент на шоуто, заедно с Дейна Брунети, човекът, който работи с него от години. Също така, Спейси успява да убеди и ангажира Дейвид Финчър като режисьор за първите два епизода от първи сезон. Благодарение и заради участието на Спейси, в проекта се включват Робин Райт и Майкъл Кели. Кейти Мара (сестрата на Руни Мара) и Кори Стол пък правят пробива си към киното с този сериал. Макар двамата да играят от години, всички ще се съгласят, че чак след „House of cards” звездите им изгряват на холивудския небосклон. Това е и сериалът, който успя да спечели първият „Златен глобус” на Кевин Спейси, след 7 безуспешни номинации. И носи първият „Златен глобус” на Робин Райт, просто защото тя е толкова добра, че чак ще ви стане странно защо Шон Пен я е оставил. Но това е друг въпрос…

„House of cards” е шоуто, което измести от сърцето на американския президент Барак Обама, доскоро любимият му сериал „Homeland” – в който ние все още се кълнем, и е шоуто, което успя да наложи Netflix като един от най-добрите производители на сериали в света в момента. Първо, защото не се ограничават с пари и псувни, и второ, защото пускат целият си сезон в един единствен ден. Пък ти след това си го гледай, когато те кефи. Нито една телевизия или платформа не си беше позволявала да прави подобно нещо, но Netflix плюха на правилата и досега изстрелват шоутата си като с картечница – всичките 12 епизода само в един ден.

House_of_Cards,_season_3,_promo_image

Такъв ще бъде и случаят с трети сезон на „House of cards”. Той трябва да излезе в петък вечер в Америка, а в събота сутрин всеки може да го намери… знаете къде. Имаше слух, че това най-вероятно ще е последният сезон на шоуто, така че, ако някой не го е гледал, сега е моментът да навакса. Сезон 3 стартира от същият момент, в който сезон 2 приключи, и за да не издавам спойлери, само ще кажа – Франк Ъндърууд (Кевин Спейси) може и да е най-гадният и подмолен мъж в политиката, но ще се влюбите в него и в брилянтното изпълнение на Спейси. Сериалът е адаптация по британска продукция, която пък адаптира книгата на Майкъл Добс „Къща от карти”. Добс е настоящ представител на Консервативната партия в Горната камара на парламента в Обединеното кралство и от 1977-а до 1979-а работи като първи съветник на Маргарет Тачър. Книгата описва политическите интриги в Англия през 80-те години, това прави и британското шоу на BBC, което адаптира книгата през 1990-а и печели една награда „Еми”, за което. Сериалът на Netflix обаче ни пренася в Америка и надгражда отвъд литеруратурата на Добс, нещо, което винаги сме харесвали в правенето на кино.

И докато някои български телевизии избират да излъчват този сериал в 00:00 часа, а в праймтайма да ни занимават с проблемите на Хатидже, то ние гласуваме за най-коварната двойка в тв ефира – Франк и Клеър Ъндърууд и вече сме се заредили пред компютъра, в очакване сезон три тази събота.

Ето го и промото на сезон 3:

 
 
Коментарите са изключени за Приготви се! „House of cards“ сезон 3 идва!