shareit

Премиерът посети конгреса на „Движение 21“

| от |

Първия си конгрес след извънредните парламентарни избори провежда в момента партия „Движение 21“ с председател Татяна Дончева.

Премиерът Бойко Борисов и столичният кмет Йорданка Фандъкова бяха сред гостите на конгреса на „Движение 21“, предаде БНР.

„И най-големите противници трябва да се уважават“ – каза в приветствието си пред форума министър-председателят и призна, че с Татяна Дончева в 99 процента от времето са били противници. Гости на конгреса са политици от АБВ, БСП и НДСВ.

Здравеопазването, образованието и културата определи Дончева като приоритети на „Движение 21“.Тя се обяви още за радикална реформа в съдебната система. По думите й, начело на съдебната система не може да застават хора, разпределени по квоти от политическите партии.

„Движение 21“ има структури в 26 области в страната и заявява категорично участие в предстоящите местни избори наесен. Дончева определи „Движение 21″ като проевропейска партия.

„Борисов и днес не си призна, че идеята за саниране в такъв мащаб е дело на Камен Иванов, водач на нашите листи в Пловдив. Би било редно в духа на уважението към авторското право някой все пак да каже „мерси””. Това заяви лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева, цитирана от БГНЕС.

Дончева говори пред делегати на първия национален конгрес на партията, на който изненадващ гост беше премиерът Бойко Борисов.

Борисов заяви, че дори най-големите политически противници трябва да си прощават, но не остана, за да чуе какво има да каже Дончева на съпартийците си.

„Нашето дело ще се сблъска със силите на статуквото“, заяви Татяна Дончева и допълни, че тези сили са в традиционните партии и в онези, които са носители и крепители на олигархичния модел на българската политика.

Втората задача на Дончева ще бъде работата по конкретни сфери и политики за решаване на проблеми. Освен това според Дончев трябва радикална реформа в съдебната система.

„Това е особена част на държавния механизъм, която спомага за изчистване и подобряване на работата на всички останали сфери. Промяната трябва да включи конституционни и законодателни промени, но не само“, заяви лидерът на „Движение 21”.

 
 
Коментарите са изключени за Премиерът посети конгреса на „Движение 21“