Тази рецепта на Боян Пищиков е на принципа продукти колкото има, само със солта по-скромно 🙂
Необходими продукти:
пилешко месо или кълки
гъби
топено сирене
масло
кашкавал
сол
Приготвя се в глинен или йенски съд. Дъното и стените се намазват с масло. Месото се изчиства от мазнини, кости, хрущяли и пр. и се слага в съда, посолява се, след което се намазва с топено сирене. Върху него се слагат пресни гъби – изчистени и нарязани на филийки. Същото се повтаря поне още веднъж или докато съда и продуктите го позволяват. Затваря се и се пече. При липса на капак може да се използва фолио. Гъбите пускат вода, в която месото се задушава; ако прецените, че е нужно, можете да добавите вода. Когато прецените, че е готово, махнете капака, настържете кашкавал и оставете да се запече.