shareit

Първи поглед: Майкъл Фасбендър като Стив Джобс

| от |

Малко след като приключи снимките на Макбет, Майкъл Фасбендър започна да снима новия си филм, в който играе създателя на Apple – Стив Джобс.

Кадри от снимачната площадка се появиха из интернет, но от тях не може да се добие ясна представа нито как ще изглежда актьорът, нито какво точно се снима. До днес. В Instagram, потребителят @seannung пусна първи рекламен постер на филма. И като казваме „рекламен“, нямаме предвид плакат на самата лента, а по-скоро реклама на самия г-н Джобс.

Ето го и него:

Michael Instagram

Кадърът, качен в Instagram, представлява имитация на стара реклама на компютрите NeXT – компанията, която Джобс създава, когато през 1985 г. е изгонен от Apple и преди да се завърне в нея през 90-те години.

В началото за ролята на създателя на Mac е избран Леонардо ди Каприо, но той отказва, по-късно същото прави и Крисчън Бейл, когато ролята е предложена на него. В крайна сметка е избран Майкъл Фасбендър, за който смятаме, че тъй като е изключително необичаен избор, може би е и най-верният. Вярата ни се върна, когато видяхме постера.

Това е трети опит да се създаде приличен филм за Стив Джобс. Първият e филмът „Pirates of Silicon Valley“ от 1999 година, в който Ноа Уайли влиза в ролята на Джобс, но този филм е правен само и единствено за телевизия. Вторият е „Jobs“ от 2013 година, в който Аштън Къчър играе създателя на Apple и макар очакванията да бяха големи, филмът се оказа лошо направен, бозав и тотален провал.

movies

Три пъти е на щастие, ние вярваме в това. Този път с проекта са се заели Дани Бойл като режисьор (правил е „Плажът“, „Беднякът милионер“, за който има „Оскар“ и „Трейнспотинг“) и Арън Соркин като сценарист (сериалите „Западното крило“ и „Нюзрум“ и филмът „Социална мрежа“, за чийто сценарии печели първия си „Оскар“).

Danny and Aaron

И двамата имат опит в правенето на биографични филми – единият е снимал историята на Арън Ралстън, човекът, който трябва да прегризе собствената си ръка, след като прекарва 127 часа заклещен между скалите на безлютна планина в Юта, а вторият е писал сценария на „Социална мрежа“ – първият филм за Facebook и неговия създател Марк Зукърбърг.

Освен това и двата имат опит в адаптирането на книги, тъй като филмът ще бъде базиран изцяло на биографичната книга на Уолтър Айзъксън – „Стив Джобс: Единствената официална биография, одобрена от основателя на Apple“, която може да намерите и на български.

изд. СофтПрес, 640 стр., 29.99 лв.

изд. СофтПрес, 640 стр., 29.99 лв.

Освен Майкъл Фасбендър, във филма участие ще вземат Сет Роугън и Кейт Уинслет. Официалното име на филма е „Steve Jobs“ и премиера засега е оставена за октомври тази година, за да може филмът директно да влезе в надпреварата за Оскарите.

actors

 
 
Коментарите са изключени за Първи поглед: Майкъл Фасбендър като Стив Джобс