Идва първата Sofia Fashion Week 

| от |

Всички модни блогъри у нас могат да спят спокойно, от тази година и родната столица ще се сдобие със Седмица на модата. Още е рано да говорим, че ще настигнем Париж, Ню Йорк или Лондон, където всяка година се провеждат по две модни събития – за двата сезона есен/зима и пролет/лято, но нищо не пречи и нашите модни експерти да се опитат.

sfw_b

Модното събитие Sofia Fashion Week е предвидено да се случи тази година, а датите за него са 17-19 септември 2015 г. То се организира за първа година от 359 Model&Talant и The URBN Agency и дава заявката да бъде „събитието, което ще определя модния пазар в България.” Целта е да се покажат дизайнерските и модни решения на млади и наложили се дизайнери и модни марки в страната.

В амбициите на организаторите е и идеята Sofia Fashion Week да бъде организиран два пъти в годината, за да може да се показват всички модни и актуални решения за двата сезона, както е редно.

Първото издание на родната Sofia Fashion Week ще се проведе в три тематични вечери. Ще има и showroom с коктейл по модела на световните издания на Ню Йорк, Париж и Милано.

Sofia Fashion Week поема инициативата да покани световен моден дизайнер или личност, която ще бъде гост на трите вечери и ще закрие модното изложение със своя колекция. „Това ще бъде и подписа на Sofia Fashion Week при всяко издание”, казаха организаторите.

Какви са амбициите на организаторите и на създаването на Sofia Fashion Week въобще.

Ще покажем, че София е достойна модна столица в световния моден календар; Ще вдигнем нивото на модния и шоу бизнес в страната; Ще покажем, че българските дизайнери и модни брандове са на световно ниво; Ще помогнем за реализацията на българските модели и тяхното правилно позициониране пред стратегически международни партньори и брандове; Ще дадем ясна заявка, че България и нейната столица са достоен участник в световния моден календар и за следващите издания на проекта.

До септември има цяло лято време, за да разберем как ще се получат нещата на първата у нас Sofia Fashion Week. Дотогава очаквайте подробна информация в официалния сайт на събитието, както и във Facebook страницата им.

 
 
Коментарите са изключени за Идва първата Sofia Fashion Week