Една бърза и много лесна рецепта.
Продукти за 4 порции:
700 гр. филе от пангасиус
2 ч.ч. вода
4 с.л. зехтин
1/2 ч.ч. бяло вино
сол и пипер
4 с.л. лимонов сок
2 с.л. сметана
1-2 с.л. царевично брашно
копър или естрагон
В тенджера за варене на пара поставете водата, зехтина и виното, изчакайте да заври и сложете рибата в горната част. Задушете за около 15 минути.
Извадете рибата, преместете останалата част от водата и виното в малка тенджера и добавете царевичното брашно, сметаната и лимоновия сок. Сгъстете соса. Сервирайте рибата в плато със соса върху нея и гарнирайте с копър. Като гарнитура можете да ползвате ориз басмати, задушени картофки, броколи, моркови…