shareit

Да бръснеш или да не бръснеш: За мъжките крака

| от chronicle.bg |

Топлите дни пристигнаха. Обухме късите панталони и отново видяхме, че в краката ни има разлика.

Едни са мъжествено космати, докато други – гладки като бебешки дупета. И се замислихме за продължаващия тренд мъжете да бръснат краката си и за неспиращия спор около това.

Спортисти като плувците и колоездачите бръснат краката си с причина: заради по-лесно зарастване на раните и заради аеродинамиката, съответно.

Но какви биха били причините обикновен мъж да реши да премахне космите от краката си.

Сега ще се опитаме да разберем…

Наскоро списание Men’s Health попита мъжката част от читателите си във Facebook дали си бръснат краката.

бръснати крака, бръснене

Малко над 50% от отговорилите казват, че никога не биха и докоснали краката си по този начин, но останалите почти 50 признават, че или подстригват космите с машинка или тример (33,1%), или ги махат напълно (15,3%).

Списанието отива и по-далече. Чрез дамската си версия (Women’s Health) попита жените какво мислят по въпроса.

резултати жени, бръснати крака, бръснене,

И резултатите отново показват разделение 50/50. Почти 50% от участвалите в анкетата казват, че харесват мъже с косми на краката и смятат премахването им за странно. 28,5% пък харесват мъже, които полагат някакви опити да намалят количеството косми по краката си, а 22,2% заявяват твърдо, че предпочитат мъже с напълно обръснати крака.

Е, явно наистина в природата има равновесие.

Най-важното, което трябва да се каже по тази тема, обаче е, че най-правилното решение е това, след което вие ще се чувствате най-добре.

Трениращите мъже честно обичат да премахват космите не само от краката, но и от почти всяка част от тялото си, за да могат мускулите да изпъкнат. Освен това – наистина, в повечето случаи изглежда доста по-добре.

И един последен съвет – ако сте решили да си правите татуировка на крака, е почти задължително да го обръснете. Ако не вярвате, попитайте татуиста си преди това и ще видите колко ще оцени усилието ви.

 
 
Коментарите са изключени за Да бръснеш или да не бръснеш: За мъжките крака

Повече информация Виж всички