shareit

Amazon официално представи Kindle Oasis

| от chronicle.bg |

Amazon показа най-новия си електронен четец, наречен Kindle Oasis. Той е най-тънкият електронен четец на компанията. Той е значително по-тънък от Kindle Voyage, но размерът на екрана и резолюцията остават същите с 300 PPI.

Kindle Oasis е с 30 процента по-тънък от предишните модели и с 20 на сто по-лек, без калъфа с батерията.

За да прелиствате страницата, не е необходимо да докосвате четеца отстрани, както беше при Voayage, достатъчно е просто да докоснете екрана. Oт Amazon казаха, че са успели да конструират устройството с такава тънкост с помощта на дисплей платка тънка 200 микрона, която е почти толкова тънка, колкото лист алуминиево фолио.

Kindle Oasis идва с кожен калъф с вградена батерия, като съединяването се осъществява чрез магнитна свръзка, добавяйки месеци живот на устройството. Amazon не казва точно колко месеца издържа Oasis с калъфа, но най-вероятно той ще може да служи вярно на собственика си минимум три месеца, без презареждане.

От днес Kindle Oasis е достъпен за предварителна поръчка срещу „скромните“ 289 щатски долара, а доставките ще стартират на 27 април. Той се предлага с калъфи в три цвята: червено, кафяво и черно.

 
 
Коментарите са изключени за Amazon официално представи Kindle Oasis