Adidas изработиха перфектните обувки за бягане

| от chronicle.bg |

Adidas представи най-новите си 3D принтирани обукви за бягане.

Вътрешната стелка на Futurecraft 3D има форма, която може да бъде съобразена с крака на този, който ще я носи и изработена специално за него. Засега обувките са само проект, но от Adidas са категорични, че планират да започнат производство на модела. Намеренията на компанията изглеждат сериозно — Adidas създаде нова технология за 3D принтиране, за да изработи първите прототипи.

В бъдеще вземането на мерки за обувките ще може да се случва във всеки магазин на Adidas. За създаване на триизмерно изображение на крака и събирането на нужната информация за степента на натиск и формата на ходилото, ще е достатъчно да използвате специалните бягащи пътечки в магазините на марката. Всеки чифт ще се произвежда по поръчка и ще бъде съобразен със специфичните нужди на своя потребител.

Само преди няколко дни, изпълнителният директор на Nike, Ерик Спрънк, каза, че в близкото бъдеще клиентите на марката ще могат принтират 3D кецовете си у дома или в който и да е магазин на Nike.

Следвайки този хипотетичен сценарий, клиентът няма да си купува кецове, а файл, който съдържа инструкции как да си ги принтира. След това, той ще може да си принтира обувките вкъщи или в някой магазин на марката.

Изглежда, че 3D принтирането е следващата фронтова линия, на която ще се сражават спортните гиганти, Adidas и Nike.

Вижте представянето на 3D моделите на adidas във видеото:

Източник: QZ

 
 
Коментарите са изключени за Adidas изработиха перфектните обувки за бягане