shareit

Абсурдната Риана, коремчето на Серина Уилямс и други акценти от Met Gala 2017

| от chronicle.bg |

Met Gala често се определя като модното парти на годината. Провежда се винаги в първия понеделник на май с идеята да се наберат средства за модния департамент на Метрополитанския музей на изкуствата в Ню Йорк.

С партито всяка година се открива и специална изложба/шоу. Тази година събитието беше посветено на японската модна дизайнерка Рей Кавакубо, а домакини бяха Анна Уинтур, Том Брейди, Жизел Бюндхен, Кейти Пери и Фаръл Уилямс.

Всяка година шоуто има различна тема, която се подразбира от името на изложбата. Например през 2016 година събитието беше Manus x Machina и мнозина бяха избрали сребро, вериги и рециклирани облекла.

Тази година беше ясно, че всички ще трябва да концентрират тоалетите си около стила на Рей Кавакубо. Това явно е интерпретирано от звездите като много пера и птичи тоалети.

Met Gala се превръща във водещо парти за холивудските звезди от 1999 година насам – откакто редакторът на аметриканския Vogue Анна Уинтур се занимава с организацията му, превръщайки го от обикновена благотворителна кампания в най-шумният звезден коктейл – известни лица, представители на филмовата индустрия, на модата, на бизнеса.

Билетите за събитието струват по 30 000 долара, а да получиш маса – 275 000 долара. Всички пари, набрани от партито и изложбата, отиват за спонсориране на Института по костюмите към музея. Разбира се, не всички плащат за билет. Често марките канят звезди на своята маса, а Уинтур често кани и не толкова известни дизайнери, които не могат да си позволят билет.

Миналата година събитието събра 13.5 милиона долара.

Предлагаме ви да видите в галерията най-интересните облекла от вечерта, след която всички ще говорят за Риана.

 
 
Коментарите са изключени за Абсурдната Риана, коремчето на Серина Уилямс и други акценти от Met Gala 2017