shareit

Как празнува детето ви 8 декември

| от |

Не, личната ви рожба-студент вчера не празнува така, както ви каза, когато му се обадихте в 7 следобяд. В този час самият той не е знаел как ще празнува. Сигурно ви е казал нещо от сорта на „Да, да, тука сме се събрали с колеги и сме на маса“. После ви е чакал да спрете да му говорите излишни глупости, защото вие наистина говорите много, защото имате грешното чувство, че трябва да бдите над него, което прави нещата само по-зле, но вие никога няма да разберете защо.

С цел изчерпателност ще разгледаме два случая. В единият детето ви е в първи курс, а във втория – четвърти курс. Във вторият случай детето ви е кафемашина, а в първият – литър редбул. Има голяма разлика между маниерите на празнуване на тази щастлива за мнозина, но печалната за Ленън дата.

И двата празника започват еднакво – на маса. Първокурсникът е на ресторант, хижа, кръчма, хотел – на лачено, паркетно и организирано. Четвъртокурсникът жули, където живее – който иска да идва, нека идва, ама да си носи.

С развитието на вечерта музиката в ресторана, хижата, кръчмата, хотела, в организираното на първокурсника се усилва. Начеват се танци, зачервяват се бузи. Четвъртокурсникът спокойно може да проведе разговор по телефона докато музиката в общежитието върви и всички си говорят. Което той и прави, за да разбере кога ще дойдат другите и какво ще носят, за да каже на другата компания, която ще идва какво да носи. Откакто му звъните по-малко студентът ви най-накрая се е усетил като човек, който се грижи, а не като човек, който е грижа. Браво и на двама ви!

На музиката при първокурсника могат да издържат само зомбитата и боговете. Той е на дискотека, но не хвърлял салфетки, защото все още му е неестетствено. И дори да ги хвърля, не ги хвърля с кеф, а с чувство за дълг. За четвъртокурсникът салфетките са интуитивна метафора за отиващото си щастие и чистота на детската безотговорност и здраве. Той усеща, че още няколко месеца и това е. Салфетката в ръката му е нещо, което заслужава уважение. Той я подава на свой приятел. Четвъртокурсникът не хвърля салфетки, защото е у дома си, а салфетките са пари и по-важното – чистене.

Първокурсникът, може да сте сигурени, че се е наковал като прасе. В живота има един-единствен 8-и декември и това е първият 8-и декември! След това постепенно ставаш споменатата вече машина за кафе. Останалите са противни, защото вече си се отвратил от висшето образование. Освен това първокурсникът няма културата да пие. С алкохола са съотборници.

Четвъртокурсникът е приятел с алкохола. Той също се е напил, разбира се, но както по принцип си се напива. Нищо експлозивно. А и сигурно не е могъл да си уговори нещата и утре (тоест днес) е на работа. Нека му.

 
 
Коментарите са изключени за Как празнува детето ви 8 декември