shareit

Няколко много добре направени перверзни филма

| от chronicle.bg |

Естествено, че няма общовалидно понятие за „качествена еротика“. За някои качествената еротика е трилогията „50 нюанса“, за други тя е „Басейнът“ с Ален Делон и Роми Шнайдер. Ние сме от втората група.

И за да осветлим неяснотите, нека кажем, че в графата от заглавието попадат филми, където според нас еротиката не е самоцелна. Не просто вкарани в сюжета една-две сцени, а линия, която променя хода на действието и е устойчиво вкарана в разказа. И, разбира се, е направена с вкус – а това включва актьорска игра, музика, операторско майсторство… но не всяка цена камшици.

А когато отидем в полето на така наречените „перверзии“, нещата стават все по-объркани. Защото на тази категория е още по-трудно да се сложи определение. Всъщност тя е нещо като по-горната, но в по-дързък и неподходящ за всеки вариант. Въпросното понятие е свързано с психологията, а от там филмите, които се занимават сериозно с тези теми, не са за хора със слаби сърца. Това обаче не променя факта, че те могат да ни кажат много. За човешката душа, за несъзнаваното, за копнежите, на които се отдаваме… Все неща, които ни влекат всички.

Вижте заглавията в галерията горе.

 
 
Коментарите са изключени за Няколко много добре направени перверзни филма