Ел Фанинг – белият лебед на Кан

| от |

Дете-звезда в Холивуд, дете-гений и кристално бяла красавица. Ел Фанинг е безобразно бързопорастващото бижу на седмото изкуство, с разнородна филмография, мъдри кинорешения и добри имена зад гърба си. Тя е новата Лолита в Града на ангелите и подобно на героинята на Набоков, може да съблазни всички. Убедени сме.

Малката сестра на Дакота Фанинг, е новото момиче в киното, което се изкачва ярко, звездно и страмглаво по стълбицата на успеха. Тя бързо намери своя собствен път под светлината на прожекторите и отдавна излезе от сянката на по-голямата си сестра.

Доскоро русата актриса беше известна покрай роднинството си с другото дете-гений на Холивуд – Дакота Фанинг – или беше просто „момичето, което изигра Спящата красавица във филма с Анджелина Джоли“.

Двете с Дакота са винаги заедно, като по-голямата сестра, която чете и пише още на 3 годинки, изпъква. Голямата Фанинг е едно от децата-звезди, които Холивуд обожава. Тя чете, пише и се държи като професионалист от ранна възраст. Успява и да е достатъчно добра актриса, дори в крехка възраст, когато й се пада честта да направи първата си голяма роля – тази на малката Луси в драмата „Аз съм Сам“, където си партнира с Шон Пен. Той пък е безобразно добър като самотен баща със забавено развитие, но това някак се подразбира, все пак е Шон Пен. Дакота е голямата изненада на публиката. Тя е горда, уверена и по никакъв начин не отстъпва по качества на Пен и Мишел Пфайфър.

Малко след това в светлината на прожекторите се появява и малката Фанинг – красивата руса Ел. Само преди има-няма два месеца младата актриса навърши 18 години. И като на всяко пораснало момиче и на нея вече не й отива да играе детски роли или такива на девойки в беда.

В този ред на мисли, Порцелановата Ел има всички нужни качества, за да задмине известната си кака.

Красивата актриса вече е постлала за себе си пътека от успехи за своята крехка възраст и първото й появяване на фестивала в Кан е пиронът, който я закова сред редиците на бляскавите и потенциални красавици на алтернативното и качествено кино.

Ел започва да играе в различни филми още когато е на 3 годинки. Първото голямо име, с което работи е режисьорът Алехандро Гонзалес Иняриту. Години по-късно получава малка роля във филма на Дейвид Финчър „Странният случай с Бенджамин Бътън“. Но онова, което я кара да изпъкне, е свърхестествената фантастика на Джей Джей Ейбрамс „Супер 8“. Стивън Спилбърг, който е продуцент на проекта, с непогрешимия си нюх е този, който я забелязва и я кани в продукцията.

Тази година Ел блести като диамант в психокървавия трилър на датския режисьор, провокатор и носещ полъха на шока, който един краен филм може да предизвика в част от леко превъзнасящата се публика – Никълъс Уиндинг Рефн „The Neon Demon“. Тя заблестя по същия начин и на официалната премиера на филма на тазгодишния фестивал в Кан.

Филмът вече предизвика остри реакции сред критици и обикновени зрители. Нещо, което неговият режисьор е целял, убедени сме в това. Ел обаче е яркият негов център в ролята на нежния и непокварен модел Джес – дошъл в лъскавия Ел Ей, за да влее нови сили и кръв (в буквалния смисъл на думата) в света на модата.

The Neon Demon“ е хорър, който киното не е гледало до този момент. И изглежда краен, кървав и плашещ. Точно като филм, какъвто талантът на Ел Фанинг заслужава, за да заблести ярко.

„The Neon Demon“ най-вероятно ще се появи на някой от родните фестивали, надяваме се. И докато чакаме това да се случи ви представяме неговата перла – Ел Фанинг, в най-бляскавите си моменти на фестивала в Кан.

Повече може да видите в галерията горе.

 
 
Коментарите са изключени за Ел Фанинг – белият лебед на Кан