Великите любовни истории: Хайди Клум и Сийл – двойката-мечта, която успя да забърка възкисел коктейл от кафе и мляко

| от Мая Вуковска |

Няма да започвам този разказ с повтаряното до втръсване клише, че като всяка междурасова двойка и тези двамата са перфектна комбинация от кафе и мляко. Най-малкото защото нищо в тях не е банално. Британският певец с кадифен глас и белязано от лупуса лице и германския модел с тяло на богиня са двойка-мечта, чиято романтична връзка е запечатена с целувка на роза и се носи на ангелските криле на Victoria’s Secret.

Всички ги обичат, всички им се възхищават.

Две десетилетия след първата им среща и двамата вече имат нови партньори и макар и да живеят в Лос Анджелис, почти не си виждат очите и не може да се каже, че са в перфектни отношения. Но това, което, искат или не, завинаги ще ги свързва, са четирите им деца.

Но преди децата ги имаше само Хайди и Сийл.

Обитателят на спортния клин

Нека още в началото да направя едно уточнение – артистичният псевдоним на днешния ни герой в превод на български значи “тюлен”, но също и “пломба”, “спойка”, “печат”, “клеймо”. Само че известният изпълнител едва ли е имал предвид което и да е от тези значения – просто Сийл е първото му име – полово-неутрално,  произхождащо от старо-английско Sele, което означава “обитател на малката гора”.  А иначе пълното му рождено име е Сийл Хенри Олусегун Олумиде Адеола Самюъл. Дето се казва, последният да затвори вратата.

През 2004-а, когато пътищата на Сийл и Хаиди се пресичат във фоайето на един хотел, той вече е станал световна звезда покрай “Crazy” и , разбира се, “Kiss From a Rose”, заради която печели “Грами” през 1996-а,.  А само като се замисли човек, че днес можехме и да не знаем кой е Хенри Олусегун, ако не беше срещнал продуцента Адам Пол Тинли, a.k.a. Адамски, с когото произвеждат първия му голям хит, “Killer”.

Очевидно най-хубавите неща в живота на момчето от Лондон със смесени гени от нигерийска майка и афро-бразилски баща са резултат от напълно случайни срещи. Следващата такава ще бележи следващите десет години от живота му.

“Ангелът” на култовия моден бранд Victoria’s Secret, Хайди Клум, си приказва с приятел във фоайето на един нюйоркски хотел, когато пред погледа й минава, също като големия кораб от песента на Силвия Кацарова, един висок и добре сложен чернокож мъж с плътно прилепнал спортен клин. “Той явно се връщаше от фитнеса и само като го зърнах, ченето ми падна. Още повече, че видях всичко – целия пакет, ” откровеничи моделката пред Опра Уинфри през 2007-а. “ Сийл също е не по-малко впечатлен от Клум, макар при запознанството им тя да е много по-облечена от него. “Порази ме добротата, която струеше от усмивката й и заради която ми се стори най-красивото същество, което някога бях виждал, “ спомня си той.

От вратата – за краката… в брачното ложе

Не че искам да подлагам на съмнение възвишените идеали за доброта и красота на британеца, обаче едва ли си е паднал по “ангела” Клум само заради усмивката й. Тя поне честно си признава, че първо е забелязала големия му пакет и моментално е била привлечена от него чисто физически. Както и да е.  Минаваме нататък. Пет седмици след запознанството си в нюйоркския хотел, двамата излизат на първа среща, която плавно преминава в първи секс. След който, вместо да запалят по цигарка, както повелява клишето, Хайди поглежда мъжът, с когото току що е преспала, и му заявява, че е бременна.

  • Вече? Ами браво! – възкликва Сийл.
  • Не бе, не от теб, – побързва да доуточни моделката. – От бившия ми.

А бившият е не кой и да е, а италианският бизнес магнат и мениджър във Формула 1 Флавио Бриаторе. Двамата имат няколкомесечна връзка през 2002-а, но както всички знаем от часовете по биология, а и от личен опит, и двуминутна връзка стига, за да се направи бебе. В случая – бебето в корема на Хайди.

След пауза от около десет секунди за осмисляне на току що получената информация, Сийл  се опомня и казва нещо, което ще промени живота му завинаги:

  • Хлапе, това не променя начина, по който се чувствам сега, с теб, а и самият факт, че сега си тук ме навежда на мисълта, че и аз не съм ти безразличен.

В интервю пред The Mirror от 2008 г.  певецът казва: “ Хората винаги са ме смятали за добър човек, за куражлия. Аз обаче не се виждам като такъв. Смятам се обаче за късметлия. Така, както се стекоха обстоятелствата с Хайди, нямахме време за обичайните за всички двойки загрявки-заигравки преди сватбата. Всичко стана много бързо. И въпреки това за първи път в живота си бях напълно ясно какво искам от една връзка – от тази връзка конкретно. И знаех какво трябва да направя.” 

 И го прави с жест, за уникалността на който кандидат-женихите по света могат само да му завиждат и да цъкат с език, задето те не са се сетили по-рано. Певецът предлага брак на любимата си в иглу, специално построено за случая на върха на глетчер в Канада и то два дни преди Коледа. С това нестандартно предложение Сийл вдига високо летвата, обаче Хайди не изостава в надпреварата за доказване на  любовта си.

Всеки път, щом годеникът й тръгва на път, заедно с боксерките, тениските и тоалетните принадлежности тя задължително опакова в багажа му и бележки с мили любовни послания – ей така, като напомняне, че я има и че го обича независимо в коя точка на земното кълбо се намира.

Осем сватби и нула погребения

Година след появата на Лeни, чийто биологичен баща е Бриаторе, на 10 май 2005 г. Клум и Сийл си казват “Дa” на скромна сватбена церемония на плажа в Мексико. Булката пак е бременна, но този път таткото е съпругът. През всяка една от следващите седем години двамата ще вдигат по една мини-сватба. “Това си е нашата специална традиция,” казва моделката. “А и на децата им е забавно: мама и татко се обичат и затова се женят всяка година.”

Съюзът между двамата се оказва изключително продуктивен: между 2005-а и 2009-а се раждат синовете им Хенри Гюнтер Адемола Дащу и Джона Райли Тайуо, както и дъщерята Лу Суола. Сийл пък официално осиновява Лени – детето, с което винаги са имали специална, много силна връзка. Дори и днес, когато 19-годишната Лени живее и учи в Ню Йорк,  Сийл използва всеки сгоден случай, за да я посети и да гушне в обятията си.

“Възхищавам се на скромността и лекотата, с които Лени преминава през живота. Тя има вродена способност да разбира хората и техните чувства. Иска ми се да мисля, че е взела поне частица от прекрасните си качества от мен и майка й.”

Мдааа, определено Лени е любимото дете.

Той каза, тя каза…

“Въпреки че прекарахме едни щастливи осем години заедно, след като преосмислихме някои обстоятелства, решихме да се разделим. Винаги сме проявявали лоялност и уважение един към друг и това няма да се промени и в бъдеще. Просто се отчуждихме.”

Това е част от изявлението на двойката пред сп. “People” през януари 2012.

Какво? Развеждат ли се? Това истина ли е изобщо?!

След новината за внезапната раздяла на двойката-мечта започват да се разпространяват всякакви слухове относно причините. Сийл е повече от лаконичен: “На хората не им трябва да знаят кой какво защо е направил. Не искам да говоря за добрите и лошите моменти в брака ни. Уви, понеже и двамата сме известни, всичко ни е на показ, а когато развяват мръсните ни ризи по медиите, това изобщо не е добре – особено за децата.”

И все пак въпросът остава: Защо?

Говори се, че разривът може да има нещо общо с избухливия характер на певеца. Дори бившето му гадже, друг един топ-модел, Татяна Патиц, се появи отнякъде, за да потвърди, че Сийл бързо да кипва и това е била причината той и тя да се разделят. “Изобщо не е свестен човек и не мога да кажа нищо добро за него.”

Ами ако вината е у нея?

Докато тече бракоразводното дело, Сийл излиза с неочаквано обвинение срещу Клум – че му изневерява с бодигарда.

“Не съм очаквал и друго от оня смотаняк, обаче от Хайди очаквах, че ще прояви повече класа и поне ще изчака да се разведем преди да почне да спи с персонала.” Тогава съпругата отхвърля обвиненията в изневяра с думите: “Никога по време на брака ни не съм поглеждала друг мъж.”

Класически случай на ситуация от типа “неговата дума срещу нейната.”

Няколко месеца по-късно обаче скандалният новинарски сайт TMZ излиза със заглавие: “Хайди Клум: “Да, ч*кам се с бодигарда.” Звучи като фейк нюз, обаче не е. Предния ден топ-моделът е признала в интервю по националната телевизия, че наистина излиза с бодигарда. Но било отскоро и не било сериозно.      

Отворили веднъж кутията на Пандора, гадориите продължават да излизат от нея и да се сипят върху главите на бившите съпрузи. Относно “сладката” семейна традиция да правят сватба всяка година, в едно радио интервю Сийл казва: “Самата идея за подновяването на клетвите по принцип не беше лоша, обаче изпълнението й беше напълно излишно. Понасях целия този цирк най-вече заради децата. Аз съм затворен човек и когато традицията ни стана обществено достояние, ми дойде твърде много.”

Хайди Клум пък изсъска по адрес на бившия си, че заради постоянните му отсъствия заради професионални ангажименти, тя се е превърнала в самотна майка и понеже, така и така през повечето време не бил вкъщи, затова му казала по-добре изобщо да не се прибира.

Кой крив, кой прав така и не се разбира преди разводът да бъде финализиран през 2014-а. През същата година Клум къса с бодигарда, с който уж не ходели сериозно и на който никой така и не запомни името. Обаче тя не е жена, която обича да си ляга в празно легло, затова бързо се прехвърля на следващия мъж. Връзката й с 13 години по-младия от нея куратор на изложби Вито Шнабел повдига не една и две вежди в израз на неодобрение. “Не ми пука какво казват хората. Важното е зад затворената врата на дома си да се чувстваш добре с твоя човек.”

Връзката им продължава три години.

Експериментирането в любовта продължава. Следващият приятел на Клум е с 19 години по-млад от нея. Това е китаристът на германската група Тokio Hotel, Том Каулиц. С този обаче не само, че се задържа необичайно дълго, но и се омъжва за него. Засега връзката им върви повече от чудесно. През август т.г. двойката качи фото по случай 50-годишнината на Клум, на която позират небрежно интимна поза пред сандвичи със сьомга. Да чукнем на дърво семейната идилия да не е такава само на снимки, както се оказа при предишния й брак…

А какво става със Сийл, ще попитате вие.

За разлика от бившата си, певецът дълги години го кара соло. Чак напоследък се пробуди отново за любовта. През 2021-а папараци го щракнаха в Сен Тропе ръка за ръка с една жена – съвсем обикновена и определено не модел. Жълтите хроникьори се активизираха да разберат коя е тя. Оказа се Лора Стрейър – бившата му лична асистентка, която преди 15 години дори е живеела с него, Хайди и децата в семейното им имение.

Две години по-късно продължават да ги засичат по улиците на Лос Анджелис, хванати за ръка.

Запитали Хайди Клум как ще коментира връзката на бившия си съпруг с Лора Стрейър. Самата тя не отговорила, обаче близък до нея източник с охота го направил вместо нея: “Всички, разбира се, искаме той да бъде щастлив. Обаче се получи някак иронично, че сега той  е този, който спи с персонала, не мислите ли?”

 
 
Коментарите са изключени за Великите любовни истории: Хайди Клум и Сийл – двойката-мечта, която успя да забърка възкисел коктейл от кафе и мляко

Повече информация Виж всички