Известните хора, които бяха учители

| от |

Никога не знаете какви скрити таланти могат да имат вашите учители. Само погледнете всички тези хора в списъка ни и си представете, че са ви преподавали.

Джийн Симънс

Музикантът на KISS, известен с дългия си език, е преподавал на 6 клас в Харлем, преди да се превърне в най-известния в света демон с бас китара. По-късно Симънс разкрива в интервюта, че началниците му са го уволнили, защото е заменил произведенията на Шекспир в учебната програма с комикси за Спайдърмен, които според него учениците е по-вероятно да прочетат.

Александър Греъм Бел

Alexander Graham Bell

Пионерът на телефонната техника започва да преподава видима реч в Бостънското училище за глухонеми. Там той създава връзка с ученичка на име Мейбъл Хъбард и когато тя е на 19 години, двамата се женят.

Стинг

Sting in April 2018

Преди да стане звезда в The Police, Стинг – известен още като Гордън Съмнър – преподава английски език, музика и футбол в манастирското училище „Света Екатерина“. По-късно споделя за работата си там: „Бях единственият мъж в преподавателския състав. Всъщност бях и единственият учител, който не беше в монашеска роба.“

Робърт Фрост

Robert Frost NYWTS 3

Робърт Фрост работи като учител, за да се подкрепи финансово в началото на литературната си кариера. Той работи едновременно като фермер и учител в академията „Пинкертон“ в Дери, Ню Хемпшир. Учениците му го наричат „Кокошкар“, защото се страхувал от кокошки, а се говори и, че имал проблеми да не забравя да дои навреме кравите на училището.

Линдън Джонсън

Lyndon Johnson meeting with civil rights leaders

Човекът, който по-късно става 36-ият президент, започва работа като директор в мексиканско-американското училище „Уелхаузен“ в Котула, Тексас. По-късно завършва педагогическата си степен и получава работа като преподавател по публична реч в гимназията „Пиърсъл“ в Пиърсъл, Тексас, и гимназията „Сам Хюстън“ в Хюстън. Отборът по дебати, който той тренира в Сам Хюстън, губи държавното първенство на Тексас с една точка; има слух, че Джонсън е повърнал зад кулисите, преди да излезе да поздрави победителите.

Арт Гарфънкъл

Не знаем за Пол Саймън, но поне половината от групата Саймън и Гарфънкъл е била много, много добра по математика. Арт почти защитава докторат по този предмет и преподава математика в подготвителното училище „Личфийлд“ в Кънектикът, когато „Bridge Over Troubled Water“ се изкачва на върха на класациите.

Джон Адамс

Вторият президент на Съединените щати прекарва няколко години, работейки като учител в Уорчестър, Масачузетс. Учителската професия обаче не му допада, защото смята, че учениците му не са нищо повече от „голям брой дребосъци, които могат единствено да изреждат А, Б, В и да притесняват учителя“. Така в крайна сметка се отказва от тази работа и отива да учи право.

Джоан Роулинг

Jk-rowling-crop

Авторката на „Хари Потър“ работи като учителка по английски език в Португалия, докато подготвя първите приключения на своите млади магьосници.

Мистър Т

NancyReaganMrTChristmas1983

В средата на 70-те години на миналия век за учениците в Чикаго е било трудно да скатават, когато става въпрос за час по физкултура.

Силвестър Сталоун

John Rambo

Когато през 60-те години на миналия век Слай учи в Американския колеж в Швейцария, той паралелно работи също като учител по физкултура, за да изкара допълнителни пари.

Били Кристъл

Billy Crystal by Gage Skidmore

Комикът работи като заместник-учител в гимназия в Лонг Айлънд, докато чака кариерата му да потръгне. Сред класовете, в които замества, отново е физкултурата.

Крис Кристофърсън

2018 Kris Kristofferson - by 2eight - DSC5043 cropped

Кънтри звездата е стипендиант на Роудс, който учи литература в Оксфорд, преди да постъпи в армията и да се издигне до чин капитан. Към края на службата си Кристофърсън приема работа като преподавател по английски език в Уест Пойнт, но в последния момент се отказва от професурата. Вместо да замине за Ню Йорк, той напуска и се премества в Нашвил през 1965 г.

Стивън Кинг

Portrait photograph of Stephen King by James Leonard, c. 1980

Въпреки че първоначално му се налага да работи в промишлена пералня след като завършва колежа, майсторът на ужасите в крайна сметка си намира преподавателска работа, която му носи зашеметяващите 6400 долара годишно в Академията в Хампдън, щата Мейн. Кинг пише „Сейлъмс Лот“, докато живее в каравана и работи тази работа през деня.

Сър Уилям Голдинг

William Golding 1983

Преживяванията на автора като учител помагат за създаването на романа, от който произлиза кариерата му. Веднъж той разрешава на един клас момчета да дебатират напълно свободно и класната стая бързо изпада в такъв безпорядък, че вдъхновява Голдинг да напише „Повелителят на мухите“ през 1954 г.

 
 
Коментарите са изключени за Известните хора, които бяха учители

Повече информация Виж всички