Почина Алексей Навални – истинската заплаха за Владимир Путин

| от |

Един от последните политически опоненти на Владимир Путин – Алексей Навални е починал в затвора, изпратен в арктическа колония. Алексей Навални знаеше, че играе с огъня и най-вероятно ще усети гнева на кремълския първи, както се и случи. След завръщането си в Руската федерация, той беше арестуван и изпратен в затвор. Обвинението на Навални беше за ръководене на терористична и екстремистка група. Руският съд му даде присъда от 19 години, а в последните няколко години Навални сменя своята локация многократно.

Според официалната информация, която е предоставена от международни издания, Навални се е почувствал зле след разходка и малко след това е изгубил съзнание. Медицински екип е извикан в затвора, но се оказва, че парамедиците нямали какво да направят и само констатирали смъртта на опозиционера. Все още няма информация за причината за смъртта, а както вече знаем, руските власти винаги имат начин да се справят или да прикрият следите си. Доказателства по тази тема могат да бъдат открити в документалния филм със същото име и с участието на Христо Грозев от Белингкат и самия Алексей Навални.

Логичното се случи, макар и мнозина да очакваха този момент да се случи малко по-късно. Навални беше възпрепятстван многократно да търси справедливост, най-накрая беше принуден дори да предоставя своите записки на адвоката си, използвайки директора на всеки затвор. Цялата комуникация преминаваше от директора на затвора към Навални и неговият адвокат. Въпреки всички терзания и опити да бъде освободен, Навални остава светъл пример, може би един от последните, които говореха за мир, опитваха се да покажат на руския народ, че има и по-светло бъдеще, отколкото диктатурата на Владимир Путин.

Последната изява на руския адвокат беше свързана с водене на кампания срещу Владимир Путин и решението му да се кандидатира за следващите избори за президент. Навални стартира кампания, в която предлага на руските избиратели да изберат всеки друг, но не и самия Путин. За съжаление осъзнаваме, че за пореден път ставаме свидетели на разчистването на сметки.

Съдбата на Александър Литвиненко и неговият чай с полоний показваше точно това. Анна Политовская беше разстреляна пред дома си, след като посочи, че московските атентати са се случили твърде удобно и в полза на Владимир Путин и бетонирането му на президентския стол. За Литвиненко се говореше, че е бил убит само няколко месеца, преди да отиде и да даде показания в Испания, разкривайки престъпна мрежа, в която са присъствали и доста интересни имена. Третият кадър, който работеше по този случай и лежа в каторга, като днес отказва да коментира и дори да се появява пред камерите, ако все още е жив е Михаил Трепашкин.

Той беше разследващ за атентатите в Москва и беше един от първите, които доказаха, че използваните експлозиви са били Semtex, като с такива разполагат само руските специални служби. Последният път, когато руски агент пострада от дългата ръка на Владимир Путин, беше Сергей Скрипал и именно тогава за първи път се заговори за Новичок като агент за елиминирането на противници. Не можем да отречем, че съдбата на Навални не беше предначертана след постоянните присъди и местене от затвор в затвор.

Руският адвокат реши да стане мъченик в своята битка, но за съжаление водеше една особена битка, в която руското право не беше на негова страна, то беше насочено в една друга посока. Политическите врагове на Владимир Путин стават все по-малко, а един от последните все още живи такива, е Михаил Ходорковски, който напусна Русия и сега продължава своята борба срещу руския президент от по-безопасна дистанция.

Смъртта на Алексей Навални все още не е разследвана, но отново, изхождайки от последните събития и разкриването на един зловещ заговор, можем да бъдем сигурни, че разследването няма да доведе до резултати. Логичноти и очакваното се случи, опозиционерът беше местен като мечка от затвор в затвор, но след последната му релокация в арктическа колония, привърженици на адвоката започнаха да сезират най-различни институции и да настояват за информация относно локацията му. Бяха необходими няколко месеца, за да се стигне до там, че Навални просто да изчезне като фактор.

Преди да се окаже, че Навални е починал от преумора или недохранване, нека напомним, че това беше единственият човек, към когото Путин не се обръщаше с име и отказваше да говори за него. Следващите ходове на руската пропаганда са очаквани, ще се окаже, че Навални отново е взимал най-различни наркотици, може да се създаде и историята, че е починал в следствие на употреба на американски лекарства и най-различни други. Не можем да пропуснем и друг вариант – просто да се запази мълчание и никой да не говори по тази тема, сякаш никога не е съществувал.

Логично е, че се очаква още информация по случая и още данни, макар и същите да пътуват с много сериозно забавяне.   

 
 
Коментарите са изключени за Почина Алексей Навални – истинската заплаха за Владимир Путин

Повече информация Виж всички