Samsung се извинява на болни служители

| от chronicle.bg |

Samsung официално се извини на служителите си, които са се разболели или са починали след като са работили в някоя от фабриките на компанията. В извинението президента на Samsung Ким Ки-нам каза, че персонал и семейства са страдали, защото южнокорейската компания не е реагирала достатъчно бързо.

„Колеги и семейства страдат от дълго време, но Samsung Electronics не предприема нищо“, каза Ким и добавя, че на компанията й е „липсвало внимание“. Той призна, че компанията не се е справила както подобава със здравните опасности при изработка на чипове и LCD дисплеи. „Днес искаме да изразим искрените си извинения към работниците, които са заболели, както и към семействата им.“

По-рано този месец технологичният гигант се съгласи на компенсационна политика за работниците си, който заболяват, докато работят на производствени линии. Извинението предполага, че Хуанг Санг-ки, чиято дъщеря и работник на Samsung загуби живота си, ще получи обезщетение.

Хуанг Санг-ки, който води кампания срещу Samsung, каза, че извинението не е направило много. „Честно казано днешното извинение от изпълнителния директор не беше достатъчно за жертвите.“ Той води кампанията от 2007 година, когато дъщеря му почина от левкемия напът за болницата. Целта му е да засрами компанията и тя да започне да плаща обезщетения. Заедно с други пострада Хуанг прави организацията Sharps. От нея твърдят, че има още 319 жертви, 117 от които са починали, от юни тази година.

Компенсациите за пострадалите ще достигат 150 милиона южнокорейски вона или около 230 000 лева.

Всеки настоящ или бивш работник на Samsung или някоя от фирмите подизпълнители, който е правил чипове или дисплеи във фабриката в Гихеунг в Южна Корея от 1984 година насам могат да кандидатстват за обезпечение.

Компенсациите не потвърждават, че условията за работа в Samsung са директно свързани с влошеното здраве на служителите.

 
 
Коментарите са изключени за Samsung се извинява на болни служители