shareit

Lufthansa отменя 400 полета заради стачка

| от |

Германската авиокомпания Луфтханза (Lufthansa) планира да отмени над 400 полета в сряда заради 12-часовата стачка, обявена от пилотите, предаде БТА.

Синдикатът на германските пилоти Кокпит (Cockpit) призова късно в понеделник за еднодневна стачка в сряда, която ще обхване полетите на къси и средни разстояния в Германия.

Подразделенията на Луфтханза Джърмануингс (Germanwings) и Юроуингс (Eurowings) ще изпълняват редовното си разписание, както и дългите полети на Луфтханза ще останат без промяна, посочи авиокомпанията.

Опитите за постигане на споразумение по спора се провалиха.

Специално разписание ще бъде публикувано на сайта LH.com. На повечето пътници, които ще бъдат засегнати от стачката, ще им бъде предложен алтернативен полет.

Това е поредната стачка в спора между профсъюза и работодателя. Синдикатът настоява Луфтханза да запази схемата за ранно пенсиониране, позволяваща на пилотите да излизат в пенсия на 55 години и да продължат да получават 60 процента от заплатата си, докато не започне изплащането на държавната пенсия. Авиокомпанията иска да намали тези плащания. / money.bg

 
 
Коментарите са изключени за Lufthansa отменя 400 полета заради стачка