shareit

Кошмари в самолета

| от |

Преди няколко седмици The South China Morning Post съобщи за инцидент с двойка от Китай и техния три-годишен син, които са били помолени да напуснат полет на Cathay Pacific към Хонг Конг, защото отказали да сложат колан на детето си.

Поради тази причина, полетът се забавил с повече от 30 минути, а раздразнените пасажери помолили екипажа да „извика полицията“. Компанията излезе с официално становище, в което се аргументира за премахването на пътниците от самолета на базата на съображения за безопасност, след като те са отказали да изпълнят заповедите на кабинния екипаж.

Има и други случаи, в които на пътници е било забранен бординг поради различни причини. Но вие сами решете кои са адекватни и кои нелепи.

1. „Моля, вземете си душ.“

American Airlines отказват да качат 27-годишен французин на име Мехди на полет от парижкото летище Charles de Gaulle към Далас, защото миришел странно. Според изданието The Daily Mail UK екипажът на самолета помолил човекът „да се изкъпе“ преди да му бъде разрешено да се качи на самолета. AFP съобщава, че стюардесата също така му е казала, „Вие летите с американска компания, това е американска територия, а капитанът има право да Ви откаже. Вие няма да летите с нас.“ Малко след това роденият в Алжир Мехди е бил ескортиран от самолета от полицията. Неговото обяснение е, че просто се бил напарфюмирал с Dior от безмитния магазин на летището, но от авиокомпанията твърдят, че той имал „проблеми с визата“.

N354AN_American_Airlines_B767_(9615283463)

2. Не шамаросвайте стюардесите

По време на полет на SpiceJet, който е бил забавен с 5 часа, 67-годишният ПК Махешвари решил да подремне в кабината. Според The Times of India, стюардеса случайно го събудила, след като се спънала в крака му. ПК Махешвари и екипажът се спречкали и той и семейството му били помолени да напуснат самолета, защото той бил ударил шамар на член от екипажа. Семейство Махешвари в последствие продължили своето пътешествие с автобус, защото нямали достатъчно пари да си купят нови билети, а след известно време той настоял за „отговор, извинение и компенсация“ от авиолинията за нанесените на него и семейството му травми.

3. Внимавайте как сте облечени

Business Insider съобщава за интересен инцидент с жена, която трябвало да лети от Лас Вегас с Southwest Airlines. Тя била помолена да напусне самолета, защото деколтето ѝ било твърде дълбоко. Авиокомпанията по-късно се извинява на жената за действията си и ѝ предлага пълна компенсация на загубите.

Подобен е случаят на футболния играч Дершон Марман, който трябвало да лети с US Airways, но в последствие бива арестуван на летището в Сан Франциско, защото отказал да си вдигне панталоните. В съда адвокат на Марман се оплакал, че същата авиокомпания е позволявала няколко пъти на мъж на средна възраст да лети, носейки единствено дамско бельо.

4. Фъстъците на раздора

Джудит Левиатан разказва пред Daily Mail, че на нейния 11-годишен син Даниел е била отказана възможността да се качи на полет на American Airlines, след като тя помолила да се направи общо съобщение към останалите пътници да не ядат фъстъци, защото той имал алергия към ядки. Но тъй като Даниел нямал специален медицински серфикат, с който му се разрешавало да лети, техните билети били върнати, а те самите откарани до хотел.

5. Не пейте

Според 9news.com.au вътрешен полет на American Airlines е бил принуден да извърши аварийно кацане след като една от пътничките започнала да пее хита на Уитни Хюстън „I Will Always Love You“. Федерален шериф, който бил на полета, успял да „успокои“ жената и да ѝ сложи белезници. Говорител на летището съобщава, че тя е била отстранена от самолета, защото поведението ѝ било смущаващо и пречила на екипажа. По-късно жената бива разпитана от полицията и пусната без да ѝ бъдат наложени обвинения.

6. Не туитвайте директно на авиокомпанията

Southwest Airlines отказва бординг на Дъф Уотсън и неговите две деца след като мъжът се оплаква в Туитър от лошото обслужване на летището. Дъф Уотсън, които е A-list член на компанията, туитва нещо подобно на: „Уау. Най-грубият агент в Денвър: Кимбърли С, гейт С39, не съм доволен @ SWA.“ Той успява да се качи на полета едва след като изтрие туита си. В края на полета Дъф отново се обръща към последователите си в Туитър и разказва цялата история. По-късно авиокомпанията се извинява и му и подарява ваучер на стойност $50.

southwest airlines

7. Запазете коледния си дух

The New York Post разказва за инцидент с пасажер на American Airlines, който избухва след кат като персоналът на гейта му пожелава весело прекарване на коледните празници. Сърдитият пътник им казал, че не всички хора празнуват и им се развикал, „Не ми казвайте „Весела Коледа“.“ В самолета обаче, стюардеса също му пожелала „Весела Коледа“ и човекът яростно започнал да се кара на всички. Екипажът се опитал да го успокои, но той отказал и затова бил учтиво ескортиран от самолета, докато всички останали пътници ръкопляскали.

8. Не бъдете аутисти

Аршад Шербаз и Селина Бегун твърдят, че туроператора Thomas Cook е определил 11-годишният им син, който страда от аутизъм, като „непригоден за летене“, съобщават от Daily Mail. По време на полет до Турция, малкият Мустафа се стресирал и започнал да удря врата на тоалетната. След това на семейството не е допуснато да се качи на обратния полет до Англия, докато синът им не получи специално медицинско удостоверение от доктор. От агенцията Thomas Cook предлагат пълна компенсация на семейството за техните допълнителни разходи и се извинява официално.

 
 
Коментарите са изключени за Кошмари в самолета