Обичаме да хапваме вкусно. И да правим експерименти в кухнята.
Обичаме здравословната храна. Зеленчуците. Салатите. И не чак толкова здравословната. Сладките изкушения. Шоколада. Сладоледа. И месото. Пържоли, скара, барбекю. Морските дарове. Рибата. Картофите. Виното. Кафето. Палачинките…
Нашият апетит за нови вкусотии няма край, така както сме сигурни, че е неизчерпаемо вашето въображение.
Затова продължаваме да очакваме вашите кулинарни вълшебства. Сгответе любимото си ястие, снимайте го и качете снимката с рецептата към нея на нашата Фейсбук страница : Chronicle.bg, на страницата на рубриката във Фейсбук Кулинарни хроники или ни го изпратете на office@chronicle.bg.
A за най-добрите ще има награди от нашите партньори. Така че… готовииииии… старт!
Пълнени пилешки пържоли от Ваня Дянкова
За марината:
Прави се марината от изброените продукти. След като месото престои в хладилника около 2-4 часа, накисното в нея се оформят рулцата. Предварително се запържва бекон, зелен лук и гъби на тиган, след това във всяка пържола се слага от тази плънка, навиват се рулца, нареждат се в тава и – във фурната. Аз ги покрих с фолио, защото бяха по-дебели пилешките пържолки. Пече се около 1 час на 180С.
* Всички продукти са ориентировъчни