Меден ориз

| от |

Време е отново да гостуваме на нашите приятели от http://www.bb-team.org за нещо вкусно и здравословно. И тъй като отново сме си харесали десерт, ви препоръчваме да хвърлите око на тази вкусна салата :

Салата “Капрезе” с моцарела и босилек

А ето и днешната рецепта на Владимир Недков, който има дългогодишна практика на треньор, нутриционист и публицист.

4490

  • 350 г среднозърнест ориз;
  • 100 г стафиди;
  • 500 мл прясно мляко 3,6%;
  • 100 г пчелен мед;
  • 30 г краве масло;
  • 1 ч.л. настъргана лимонена кора;
  • 1 с.л. лимонов сок;
  • 30 г счукани бадеми;
  • смлян кардамон на вкус.

Оризът се вари, докато стане полуготов. Трябва да е все още твърд и да не лепне. Така приготвен, оризът се смесва със стафидите, меда и маслото. Залива се с горещото мляко и се слага да заври.

След кипване намалете силата на огъня и оставете сместа да къкри 10-15 минути. Преди да се свали от огъня, се подправя с лимоновата кора и сока. Разпределя се в купички и чашки и се охлажда. Преди сервиране се посипва със счуканите бадеми и смления кардамон.

Време за приготвяне Грамаж на порцията Белтъчини Въглехидрати Мазнини Ккал
30 мин. 1110 52,7 453,4 67,5 2542
 
 
Коментарите са изключени за Меден ориз