Филе от пангасиус на пара с винен сос

| от |

Една бърза и много лесна рецепта.

Продукти за 4 порции:

700 гр. филе от пангасиус

2 ч.ч. вода

4 с.л. зехтин

1/2 ч.ч. бяло вино

сол и пипер

4 с.л. лимонов сок

2 с.л. сметана

1-2 с.л. царевично брашно

копър или естрагон

IMG_4921

В тенджера за варене на пара поставете водата, зехтина и виното, изчакайте да заври и сложете рибата в горната част. Задушете за около 15 минути.

Извадете рибата, преместете останалата част от водата и виното в малка тенджера и добавете царевичното брашно, сметаната и лимоновия сок. Сгъстете соса. Сервирайте рибата в плато със соса върху нея и гарнирайте с копър. Като гарнитура можете да ползвате ориз басмати, задушени картофки, броколи, моркови…

 
 
Коментарите са изключени за Филе от пангасиус на пара с винен сос