Оставки на ръководството на столичния градски транспорт

| от chronicle.bg |

Ръководството на Центъра за градска мобилност депозира пред кмета Йорданка Фандъкова оставката си, съобщава БНР. Тя бе поискана заради скандал за обществена поръчка за ремонт на спирки, възложена от общинското дружество на фирма, свързана с бившата депутатка Ирена Коцева.

След телевизионен репортаж оставка подаде и заместник-кметът по транспорта Любомир Христов. Според пресцентъра на общината, докато бъде избран заместник-кмет по транспорта в Столичната община, неговата длъжност ще бъде поета от някои от ресорните заместник-кметове, които в момента заместват кмета Йорданка Фандъкова в различните направления.

Симеон Арнаудов, Надя Маринова, Румен Стоилов, Свилен Кръстев, Тодор Тодоров – това е съставът на борда на директорите на ЦГМ. От тяхно име изпълнителният директор Симеон Арнаудов е в кабинета на Йорданка Фандъкова след подаване на оставка, която за някои от тези членове ще бъде приета.

Днес общинските съветници от БСП внесоха при областния управител на София искане за отмяна на новата цена на билета за градския транспорт, която беше увеличена от един лев на 1,60. Според Прошко Прошков от Реформаторския блок, става въпрос за популизъм, тъй като решението е взето, съобразно всички законови нормативи.

 
 
Коментарите са изключени за Оставки на ръководството на столичния градски транспорт