„Ярост“ оглави бокс-офис класацията в Северна Америка

| от |

Военната драма „Ярост“ с участието на Брад Пит оглави бокс-офис класацията в Северна Америка с приходи от 23,5 милиона долара от продажбата на билети през уикенда, съобщиха световните информационни агенции.

Преди триумфа в бокс-офиса, с прожекция на лентата „Ярост“ беше закрит Лондонският филмов фестивал. На закриването Брад Пит, цитиран от Контактмюзик, сподели, че се надява филмът да засвидетелства необходимото уважение към войниците, участвали във Втората световна война.

След две седмици на върха в бокс-офиса трилърът „Не казвай сбогом“ на Дейвид Финчър с Бен Афлек и Розамунд Пайк в главните роли отстъпи на втора позиция с продадени през уикенда билети на стойност 17,8 милиона долара.

Третото място заема анимацията „Книгата на живота“ със 17 милиона долара. На четвърта и пета позиция в бокс-офис класацията в Северна Америка са семейната лента „Александър и безкрайно лошият ден“ и романтичната драма „Най-доброто в мен“. Приходите от продажбата на билети за двата филма през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 12 милиона долара и 10,2 милиона долара

 
 
Коментарите са изключени за „Ярост“ оглави бокс-офис класацията в Северна Америка