Yahoo ще купува свои акции за 2 млрд. долара

| от |

Yahoo съобщи, че ще изкупи обратно акции за 2 милиарда долара на фона на подготовката за продажба на дела в китайския гигант за електронна търговия Alibaba. Инвеститорите оказват натиск върху Yahoo да използва част отпостъпленията от продажбата на дела в Alibaba, за да изкупи обратно акции и компанията обяви, ще продължи да го прави, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес, цитирани от БТА.

Програмата за обратно изкупуване на акции ще изтече на 31 март 2018 година. По предишния такъв план, одобрен през 2013 година и изтичащ в края на 2016 година,остават книжа за още 726 милиона долара.

През януари Yahoo съобщи, че по-късно тази година ще се освободи от дела си в Alibaba. Капиталовото участие в китайската компания, оценявано на около 40 милиарда долара, ще бъде отделено в независимо дружество. Неговите акции ще бъдат разпределени безплатно сред акционерите на Yahoo.

Стъпката ще даде възможност за по-ниски данъци върху продажбата на акциите в Alibaba, отколкото щеше да плати самата компания Yahoo.

Към момента Yahoo притежава 384 милиона акции в Alibaba. / money.bg

 
 
Коментарите са изключени за Yahoo ще купува свои акции за 2 млрд. долара