Възможно е Крис Корнел да се е самоубил

| от |

Полицията в Детройт разглежда смъртта на рокмузиканта Крис Корнел като възможно самоубийство, съобщава Би Би Си. Музикантът почина на 52 години след концерт в Детройт в сряда вечерта, обявиха негови представители.

В изявление говорителя му Браян Бъмбъри заяви, че смъртта е била „внезапна и неочаквана“. Той посочи и че семейството му ще следи отблизо медицинските прегледи, с които ще се установи причината за смъртта му.

Корнел почина малко след като излезе на сцената заедно с групата си Soundgarden в Детройт. Говорител на полицията потвърди, че са получили обаждане малко след полунощ, че музикантът е намерен на пода в банята на хотелската си стая. Медицински екип е изпратен на мястото и е установил смъртта му.

TMZ потвърди чрез полицейски източници появилата се по-рано информация, че семеен приятел е отишъл да провери какво се случва с музиканта и се е наложило да влезе с взлом в стаята му, където е открил тялото.

Концертът в Детройт е част от поредица събития в турне, за което групата имаше редица записани дати.

Корнел е роден на 20 юли 1964 година и е сред най-знаковите музиканти на гръндж поколението заедно Еди Ведър от Pearl Jam и с покойните Лейн Стели (Alice in Chains) и Кърт Кобейн (Nirvana).

 
 
Коментарите са изключени за Възможно е Крис Корнел да се е самоубил