Въоръжени нападнаха инкасо в София

| от |

Въоръжени мъже се опитаха да оберат инкасо автомобил. Екшънът започнал около 8:10 часа в столичния квартал „Надежда 3“. Двама маскирани мъже заплашили с пистолет шофьора и охраната на автомобила, но планът им да откраднат парите в него не успял. Бандитите, които избягали в неизвестна посока, се издирват, съобщиха от СДВР. Шофьорът не е пострадал.

Един от най-известните инкасо обири у насбе извършен от охранителя Георги Енев, който се прочу като Жоро Милионера. Той бе заловен и осъден, но така и не каза къде е скрил парите. Обирджията призна пред съда, че е свил милион и половина лева и получи 12 години затвор, но пачките потънаха вдън земя.

В края на миналата година трима въоръжени и маскирани мъже обраха Центъра за обслужване на клиенти на „Софийска вода“ в столичния жк „Люлин“. Миналият февруари 4-5 маскирани мъже влязоха с взлом в банков клон в столичния жк „Хаджи Димитър“ и задигнаха около 200 000 лева. Охранител бе ранен. През март 2014 г. маскирани откраднаха плик с 80 000 лв. от инкасо охранители в Ямбол. Парите, които бяха на общината, трябвало да бъдат оставени в денонощен банков трезор.

 
 
Коментарите са изключени за Въоръжени нападнаха инкасо в София