УЕФА се събира извънредно днес да наказва руския отбор

| от chronicle.bg |

Изпълкомът на УЕФА ще се събере извънредно днес (четвъртък), за да разгледа новите инциденти с участието на руски фенове, този път около мача със Словакия в Лил, загубен с 1:2. Наказанието ще е заради използване на факли от фенове на „сборная“ по време на мача, на заради сблъсъци.
А сблъсъци също имаше и в тях бяха замесени руски, словашки и английски фенове. Според информациите, британците причакали руснаците извън стадиона, но всички са били разпръснати от жандармерията със сълзотворен газ.

УЕФА вече наказа Русия условно с изгонване от турнира, а английската футболна асоциация беше смъмрена. Нова санкция за руснаците би означавала окончателно изхвърляне на тима от европейското първенство.
Англия играе днес срещу Уелс от 16:00 часа в Ланс, който е в близост до Лил.

Същевременно се разбра, че вчера руските власти са привикали на разговор френския посланик в страната Жан-Морис Рипер. Това бе потвърдено от външния министър Сергей Лавров. Основната тема са били изстъпленията на руските фенове във Франция. Според местните власти налице е „дискриминация срещу руските граждани във Франция“, както и „насаждане на антируски настроения по време на първенството“.
„Не можем да си затворим очите от изцяло провокативните действия към руските граждани във Франция, най-вече от страна на фенове на други отбори. Всеки от вас видя как хулигани потъпкваха руския флаг, а се чуха и обиди към лидерите на страната ни, което е недопустимо“, сподели Лавров пред парламента.

 
 
Коментарите са изключени за УЕФА се събира извънредно днес да наказва руския отбор