shareit

ТОП 5 винтидж на колела: От Джанис Джоплин до Flo Rida

| от chronicle.bg по Daily Beast, William Boot |


Има мъже, които обичат колите си повече от жените си. И жени, които са влюбени повече в Поршето си, отколкото в чантата си на Michael Kors. Известните личности също не се отклоняват от тези тенденции, макар все по-рядко да шофират сами возилата си поради тежките партита, на които се налага да вдигат „досадни“ наздравици по няколко пъти.

Със сигурност сред най-известните бижута на 4 колела са Ролс-Ройса на Брижит Бардо, Астън Мартин-а на Ричард Антъни, Пакард-а на Стив Маккуин и Шевролета на Ринго Стар. Повечето от тях бяха продадени на търг на 7 и 8 февруари 2014 година на един от най-големите аукционни салони на Ретромобил в Париж.

Подобни ретро коли със сантиментална стойност биват изкупувани от фенове и колекционери за цени много над милион и тройно повече от реалната стойност на автомобилите. Може би звучи налудничаво, но повечето от легендарните групи като Beatles, Rolling Stones и The Doors са прекарвали най-яките си моменти именно там – на купето с любимо питие, силна музика и екзалтирани фенки.

Ако се вгледаме внимателно в галерията ще забележим, че екстравагантно тунингованите коли на знаменитостите не са никак мощни, но носят в себе си магията на хипи стила и винтидж орнаментите, модерни за времената на Джон Ленън, Джанис Джоплин и Джордж Харисън. Разгледайте галерията с най-добрите изпълнения на винтидж возилата и ще разберете коя е „Жълтата подводница“, за която Beatles пишат песен.

 
 
Коментарите са изключени за ТОП 5 винтидж на колела: От Джанис Джоплин до Flo Rida

Повече информация Виж всички