Тойота изтегля коли в Северна Америка заради неизправност

| от |

Тойота (Тoyota) е изтеглила 520 000 коли, основно в Северна Америка, заради различни технически неизправности, предаде Франс прес.
Най-големият в света производител на автомобили връща в халетата си 450 000 автомобила Сиена (Sienna), произведени между 2004 и 2011 година, от които 370 000 са били пуснати на пазара в САЩ, а 80 000 – в Канада. Причината е проблем с кабела, който закрепва резервната гума. В северните райони на САЩ и Канада, където пътищата често се пръскат със сол, за да могат да бъдат
използваеми при снеговалеж, корозия би могла да доведе до прекъсването на този кабел и резервната гума да падне на шосето.

Toyota-BMW-Volvo-Recalls

Изтеглят се освен това 55 000 коли от модела Хайландър (Highlander), произведени между ноември 2013 и май 2014 година, пласирани основно на пазара в САЩ, но също в Канада и Мексико. Причината е проблем с колана за сигурност на седалката до шофьора.
Близо 16 000 автомобила Лексус (Lexus) – Джи Ес 250 и Джи Ес 350, произведени през 2012 година също са засегнати от мярката, взета в Северна Америка, но също в Европа и Китай. Лош реглаж
на спирачния педал може да доведе до нежелано от шофьора „умерено забавяне“. В края на 2009 година Тойота бе принудена да изтегли близо 9 милиона коли по света – основно в САЩ – заради проблем с педала на газта, който би могъл да бъде блокиран при натискане, или заради забавена реакция на спирачния педал. Всичко това накърни авторите на Тойота и сега японската група е много предпазлива и редовно прибягва до масови изтегляния включително и заради проблеми, които не засягат сигурността на колата, отбелязва АФП.

 
 
Коментарите са изключени за Тойота изтегля коли в Северна Америка заради неизправност