„Таласъми“ – втори епизод на сериала „Червеи“

| от |

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че прокуратурата разполага с данни за новo престъпление в служба „Вътрешна сигурност“ на МВР.

По думите на Цацаров става дума за незаконно подслушване на телефони, принадлежащи на полицейски служител, разследван по операция с кодово име „Таласъми“.

Разследването е установило, че освен разследваното лице са контролирани и обажданията на негови близки и роднини.

Вместо нерегламентираното подслушване да бъде прекратено, службите са поискали и са получили съдебно разрешение за удължаване на срока за прилагане на СРС – отново за същия набор телефонни номера.

Цацаров свали отговорността от Държавната агенция „Технически операции“, чиито служители са подали сигнал за закононарушението.

Във връзка със съмненията за незаконно подслушване на протестиращи по делото „Червеи“ главният прокурор съобщи, че прокуратурата е провела разпит на „едно лице, което е народен представител и оповести такива данни„, имайки предвид председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Атанасов.

„Не мисля, че е дал данни, които да служат за образуване на каквото и да било наказателно производство“, казва Цацаров, цитиран от сайта „Де факто“.

webcafe.bg

 
 
Коментарите са изключени за „Таласъми“ – втори епизод на сериала „Червеи“