shareit

Шулц: Ципрас да скъса коалицията с „Независимите гърци“

| от |

Ръководителят на Европарламента (ЕП) Мартин Шулц призова гръцкия премиер Алексис Ципрас да скъса коалицията с партията „Независимите гърци“, която е младшият й партньор.

„Аз смятам за грешка коалицията на левите партии (СИРИЗА) с тези десни популисти“, заяви Мартин Шулц в интервю за в. „Франкфуртер алгемайне зонтагсцайтунг“, част от което са публикувани на сайта на изданието. Шулц отбеляза, че е дал ясно да се разбере това на срещата на Ципрас този петък. „Един слон в стъкларски магазин ми се вижда като тънък политик в сравнение с господин Каменос“, добави Шулц.

Самият Панос Каменос, който е лидер та партията и военен министър, в публикувано днес интервю за в. „Билд“ обвини германските власти в намеса във вътрешните работи на страната му.

„Правителството на Германия се намесва в работи, които не го засягат, отбеляза той. Допустимо ли е преди сформирането на правителството посланикът на ФРГ да оказва натиск върху СИРИЗА, подтиквайки я да откаже коалиция с нас?%, изтъкна Каменос.

Министърът отбеляза още, че „не разбира защо Фолфганг Шойбле (финансовият министър на ФРГ) всеки ден прави изявления срещу Гърция. Това е равносилно на психологическа война и по този начин Шойбле трови отношенията между двете страни“, подчерта Каменос. /ТАСС, БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Шулц: Ципрас да скъса коалицията с „Независимите гърци“