Шести сезон на Game of Thrones: какво ще се случи

| от chronicle.bg |

Внимание! Спойлери!

В края на пети сезон от Game of Thrones се случиха няколко неща, които ни оставиха объркани за това какво да очакваме. След като актьорът Кит Харингтън обяви, че ролята му в сериала ще приключи, когато вече е навършил 30, се успокоихме, че Джон Сноу вероятно е жив. Най-малкото защото беше видян многократно на местата, на които протичат снимките на сериала.

Какво обаче се случи със Санса Старк? В последния епизод тя полетя от крепостните стени на Зимен хребет, хванала под ръка Теон Грейджой. Какво обаче се случва след това? Мъгла.

Джоана Робинсън от Vanity Fair обаче повдига завесата, обединявайки на едно място всички по-активни слухове за сериала.

Актрисата Софи Търнър, в ролята на Санса, много харесва сюжетния обрат, в който се оказва пленница, измъчвана от Болтън. Ако обаче и вие сте от онези, които не се забавляваха особено на този ход на събитията, то в шести сезон може да видите едно много различно развитие на нещата.

Ако спойлерите до този момент ви бяха достатъчни, не продължавайте да четете. За всички останали, ето какво ще се случи в шести сезон на Game of Thrones:

Вече знаем от слухове, че Джон Сноу е жив и здрав и в новите епизоди ще го видим в броня с герба на Старк. Той ще поведе битка срещу Болтън заради всички престъпления, извършени от тях срещу Зимен хребет и Старките. Санса ще бъде рамо до рамо със Сноу в тази битка и няма да е единствената с фамилия Старк на бойното поле.

Вече е потвърдено, че Софи Търнър е на мястото, където се снимат битките срещу Болтън. Има слухове, че Санса ще предвожда армия от бойци заедно с Джон Сноу, но няма официално потвърждение, че ролята й ще е чак толкова активна.

Санса е по-скоро политик, отколкото боец, затова е по-вероятно да я видим като кауза, който сплотява бойците, отколкото лидер, който да ги поведе в битка. Според други слухове Санса дори ще бъде коронована за Кралица на Севера.

Както казахме по-рано, Санса няма да е единственият представител на рода Старк, който ще се присъедини към Джон Сноу в битката. Предполага се, че в шести сезон ще видим и Рикон Старк.

Ако Джон, Санса и Рикон се обединят, това ще е първият път след края на първи сезон, когато членове на семейство Старк се събират на едно място.

И ако събирането на Старките е щастливо събитие, то припомнете си, че става дума за Game of Thrones – щастието никога не трае дълго.

Дори и Старките да се окажат победители, те ще трябва да платят висока цена за това. В този сезон вероятно ще се лишим от още двама любими герои, които ще паднат жертва при битката с Болтън и телата им ще бъдат обесени с главата надолу и изгорени.

До момента няма информация кои ще бъдат тези герои, но се предполага, че става дума за Оша и Рикон.

В тази грандиозна битка, която ще се развива във времето до епизод 9, няма да има бели бродници. Те обаче ще се завърнат в края на сезона, за да влеят страх в сърцата на победителите. В битката ще участва поне един великан.

До момента това е само непотвърдена информация, но пък слуховете се натрупват от различни източници, а излизането на новия сезон наближава. Няма как заснемането на такава огромна продукция да остави всички сюжетни обрати в тайна, нали?

Новият сезон започва официално през април 2016 година.

 
 
Коментарите са изключени за Шести сезон на Game of Thrones: какво ще се случи