Сесилия Саркози стана почетен гражданин на София

| от |

655-402-sesiliia-atiia-sarkoziСесилия Атия (Саркози) стана почетен гражданин на София и беше наградена на заседанието на Столичния общински съвет. Тя пожела успех на София в кандидатурата й за европейска столица през 2019 година. На заседанието беше взето решението, че и друга видна французойка, родена в България, Силви Вартан ще бъде наградена със званието „Почетен гражданин“.

Бившата първа дама на Франция, Сесилия Атия пристигна рано тази сутрин у нас, за да се срещне с медиците от Либия, които бяха освободени преди 7 години. „Когато дойдох в София преди 7 години, видях само летището, сега тепърва ще откривам страната ви“, каза тя. На въпрос на журналисти относно това, което е помогнало да освободи българските медици в Либия, тя заяви: „Мисля, че волята е страшно оръжие в живота. Когато наистина имаш желание да спасиш нечий живот, намираш различни важни средства“.

По думите й – беше подходящ моментът, в Либия Кадафи и другите хора наистина не знаеха как да излязат от тази ситуация, защото смъртната присъда беше потвърдена точно преди да пристигна там.
„Това беше международно известен проблем. Особено, когато научихме за смъртната им присъда, тогава международната общност, международната преса, наистина се уплаши“, заяви Сесилия Атия. /Фокус

 
 
Коментарите са изключени за Сесилия Саркози стана почетен гражданин на София