Сериалът „Четвърта власт“ е селектиран за наградите „Еми“

| от |

Сериалът на БНТ „Четвърта власт“ е селектиран и официално включен в конкурса за телевизионни предавания и сериали – „Еми“. Поредицата ще се състезава в категорията „Драма“ за международен сериал в 42-то издание на наградите, съобщиха от БНТ.

4vlast2

„Селекцията на „Четвърта власт“ означава две много важни неща. Първо – висок международен продукционен стандарт. И още по-важното за нас – историята за сблъсъка между власт, медии и тайни служби определено интересува света“ – заявява програмният директор на БНТ1 и продуцент на сериала Севда Шишманова.

Отличието ежегодно се присъжда от Международната академия за телевизионни изкуства и науки. Всяка заявена продукция преминава през три кръга на оценяване. В първия, който продължава от април до юни, журито гледа и гласува онлайн.

Вторият кръг е между юни и септември и в него оценки дават изявени специалисти от различни телевизии, лично поканени от Академията. Финалният кръг за всички категории е през октомври.

През тази година номинациите ще бъдат обявени на 13 октомври в рамките на изложението MIPCOM в Кан, Франция, а официалната церемония по награждаването е на 24 ноември в Ню Йорк.

 
 
Коментарите са изключени за Сериалът „Четвърта власт“ е селектиран за наградите „Еми“