Сара Брайтман планира да лети в космоса

| от |

Полет на руския кораб „Союз“ и последващо 10-дневно пребиваване на борда на Международната Космическа станция е планирала да направи британската певица и актриса Сара Брайтман.


sara

Изчисленията по сметката за такова удоволствие са равни на точно 52 милиона долара според счетоводителя на Брайтман. Това се съобщава и от президента на компанията „Space Adventures“ Том Шели, занимаващ се с организация на пътешествия на така наречените „космически туристи“ заедно с руския „Роскосмос“.

Сара Брайтман разчита, че ще полети към Международната Космическа станция през септември 2015 година, а още тази есен ще направи многомесечни тренировки в Центъра за подготовка на космонавти, намиращ се недалеко от столицата на Русия Москва.

„Тя е привърженичка на идеята на 100%, а в момента крои окончателните си планове“ – споменава Шели пред агенция ИТАР-ТАСС. Той също така подтвърждава, че певицата Брайтман има амбицията да стане първата в историята професионална певица, която да изпълни от космоса някаква композиция. Интересното е, че точно за това желание си, тя вече има конкуренция – Лейди Гага, която пък скоро планира да се изстреля в космическото пространство с кораб, принадлежащ на компанията „Virgin Galactic“.

 
 
Коментарите са изключени за Сара Брайтман планира да лети в космоса