Русия е готова да обсъжда зона за свободна търговия с ЕС

| от |

Алтернатива за подобряване на отношенията между Русия и ЕС няма, но Русия е готова да обсъжда с ЕС зоната за свободна търговия, заяви руският външен министър Сергей Лавров.

„Никой от трезвомислещите хора в Европа не би спорил с това, че разумна алтернатива за подобряване на отношенията между Русия и ЕС не съществува“, каза Лавров в Москва на среща с ръководителите на компаниите от Асоциацията на европейския бизнес.

„Оставаме открити към насърчаването на евразийска интеграция и взаимоотношенията с други страни, с други регионални съюзи. Готови сме да обсъдим перспективите за създаване на зона за свободна търговия с ЕС“, отбеляза министърът.

Според Лавров Москва и Брюксел трябва да подобрят отношенията си, особено когато се е „разгорял пожар на нестабилност, въоръжени конфликти, екстремизъм и тероризъм“. „Москва продължава да счита, че естествена цел е поетапното създаване на единно икономическо и хуманитарно пространство от Лисабон до Владивосток“, заяви руският външен министър. /Интерфакс, БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Русия е готова да обсъжда зона за свободна търговия с ЕС