shareit

Руанда – едно истинско туристическо приключение

| от chronicle.bg |

Само на няколко метра от балкона на хотелската стая група черно-бели колобуси катерят върховете на дърветата в търсене на най-свежите и крехки листа. Повечето посетители на националния парк Ниангве в Руанда трябва да организират ранен излет, ако искат да видят приматите, освен ако не са нели стая в хотел директно в самата джунгла.

Почти 50 години след геноцида, страната вече се развива и като луксозна дестинация в Африка и е обявена за най-безопасната на континента. Основната й атракция остават вулканите и популацията на горили, които са около 480. Това удоволствие обаче не е евтино.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Chasing Africa (@chasingafrica_) на

През май 2017 година таксите за разходка сред горилите се вдигат от $750 на $1500, за да се инвестира в местното население. Това обаче просто пренасочва туристите от Руанда в Уганда, където същата такса е $600. Руанда обаче компенсира с лесната си бюрократична система, която издава визи в момента, в който пристигнеш в страната. Това означава, че пътят между Кигали и вулканите е само 3 часа с кола. Столицата също така приема полети от редица световни градове като Лондон, Амстердам, Брюксел, а скоро и от Ню Йорк.

Много пътешественици се отбиват до страната за кратко – за да снимат горилите и след това да продължат към по-известното сафари в Кения или към плажовете на Танзания.

За да мотивира по-дълги престои, Руанда смъква таксите на $450 през мъртвия сезон за всеки, който направи резервация през официалният сайт, издаден от правителството – Irembo. Луксозните хотели, които се появяват в последно време в страната, също целят да задържат повече посетители.

Голяма част от забавленията в националния парк Ниангве започват от центъра за посетители Увинка. Там може да избирате от редица пътеки в планината – включително и предизвикателната Рукузи, която предлага гледка над езерото Киву и Демократична република Конго, както и възможността да видите някои от 13-те различни вида примати.

Вижте тази публикация в Instagram.

A selection of some of my favourite wildlife/safari shots. Most of them I haven’t posted before. Which one is your favourite? I think mine is the zebras! #safari #wildlifephotography Публикация, споделена от Tom Archer (@tomarcherphoto) на

Определено най-големият плюс на Националния парк Ниангве е възможността да наблюдаваме шимпанзета в естествената им среда. Гората е дом на една от последните популации в Източна Африка. И за тези, които са готови да се катерят по калните баири, удоволствието е гарантирано. Имайте предвид, че експедицията тръгва в 4:45 сутринта.

Все още много чуждестранни туристи търсят сафарита и плажове, които са основният коз на Африка, Руанда предлага интимност с дивата природа. Тази интимност не е евтина, но е действително впечатляваща и екзотична дори за изначално екзотичния континент. За заможни туристи мястото все повече ще набира популярност. Очаквайте го в Instagram фийда си.


Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Photography By conradgk (@chap_art) на

 
 
Коментарите са изключени за Руанда – едно истинско туристическо приключение