Рецепта за огретен от тиквички

| от chronicle.bg |

Всяка седмица Росица Гърджелийска ни предлага по една от своите рецепти.

Тя работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува. Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България. Обича да посещава интересни места по света. В блога на Роси www.primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия.

Тази седмица ни предлага рецепта за огретен от тиквички. Ето и нужните продукти:

една глава лук
5 картофа
3 тиквички
1 морков
4 яйца
300 гр сирене
200 мл кисело мляко
магданоз и копър
сол и черен пипер
2 с.л. олио

огретен от тиквички

Начин на приготвяне:

Нарежете лука и моркова. Загрейте малко олио в една тенджера и добавете лука и моркова. Задушете, докато омекнат зеленчуците.

Нарежете на шайби картофите и тиквичките. Добавете картофите към лука, заедно с половин чаша вода. Гответе на умерен огън до пълното омекване на зеленчуците. Недейте да бъркате прекалено често, защото картофите ще се разпаднат бързо.

Когато картофите са готови, добавете и тиквичките за около 15 минути. В купа смесете яйцата, киселото мляко и сиренето и разбъркайте добре.

Добавете яйчената смес към картофите и тиквичките и разбъркайте леко.

Прехвърлете в тавичка и запечете на умерена температура във фурната. Сервирайте с много голяма студена бира.

огретен от тиквички

 
 
Коментарите са изключени за Рецепта за огретен от тиквички