Росица Гърджелийска отново ни предлага рецепта за вкусотия, която не съдържа глутен. Става дума за кокосови мраморни сладки, с които да изпиете кафето си рано сутрин.
Роси работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува. Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България. Обича да посещава интересни места по света. В блога на Роси www.primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия.
Ето и нейната рецепта за вкусни кокосови сладки.
Необходими продукти:
3 яйца
160 гр. масло
3 с.л. мед
1 ч.ч. кокосово брашно
1 ч.ч. оризово брашно
ванилия
2с.л. брашно рожков или какао
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 190 градуса.
Разбийте маслото и меда.
Добавете яйцата и разбийте леко, след което добавете двете брашна и ванилията.
Половината тесто оставете настрана, а към другата половина добавете какаото или брашното от рожков.
Вземете малко от бялото тесто и малко от каковото и направете топче с лек натиск, за да оформите хубави форми по повърхността.
Пече се без вентилатор върху хартия за печене около 25-30 мин.
Оставете сладките да изстинат добре и ги сервирайте с чаша силно кафе.