Празниците вече са тук и ако ви е омръзнало да се тъпчете с шоколади и други купешки сладкиши, ви предлагаме една бърза и много вкусна рецепта на Росица Гърджелийска.
Росица работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува. Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България. Обича да посещава интересни места по света. В блога на Роси www.primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия.
Днес ще ви предложим една нейна рецепта за коледни трюфелчета:
Продукти:
1ч.ч. сварена тиква
1ч.ч. смлени бадеми
1ч.ч. смлени орехи
1с.л. сусамов тахан
2с.л. мед
1ч.л. канела
3с.л. кокосови стърготини
1с.л. какао
1с.л. кокосово масло – разтопено
+ какао и кокосови стърготини – за овалване на бонбоните
Начин на приготвяне:
Всички съставки се разбъркват заедно и ако е твърде рядко се добавят още ядки и тахан.
Използвайки ръкавици, се оформят бонбони, като всеки се овъргаля в какао или в кокосови стърготини.
Оставете да престоят в хладилник поне 1 час.