Росица Нийм работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува.
Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България, заедно със съпруга си Ранулф. Двамата обичат да пътуват до интересни места по света.
В блога на Росица www.primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия.
Част от тях публикуваме в Chronicle.bg, преведени на български.
Днес тя ни предлага рецепта за „извънземни“ тиквички.
Продукти:
6 тиквички патисон
1 чаша басмати ориз
2 моркова
1 червена чушка
1 зелена чушка
2 червени глави лук
1 скилидка чесън
1/2 чаша доматена пасата
1 щипка червен пипер
1 щипка чубрица
1 щипка сушен бослек
3 червени люти чушлета
сол и пипер
зехтин
1 домат
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Изрежете малко кръгло капаче от всяка тиквичка и с помощта на лъжичка издълбайте част от вътрешността. Оставете тиквичките настрана за момента.
Нарежете всички зеленчуци освен домата и ги задушете на умерен огън.
Докато те се задушават, изплакнете ориза в много вода и го изцедете добре.
Добавете ориза към зеленчуците и разбъркайте добре няколко минути. Добавете доматената пасата и подправките и разбъркайте още 1 минута.
Напълнете тиквичките със сместта и за капаче използвайте резенче домат.
Пъхнете във фурната за около 45 минутки. Направете проверка с вилица. Ако тя лесно продупчва тиквичката, значи е готово.
Поднесете с лъжица кисело мляко, копър и чесън.