www.primalyum.co.uk може да намерите рецепти за интересна и здравословна храна, както и истории за пътешествия.
Росица работи във филмовата индустрия, но обича да готви и да пътува. Живее няколко години във Великобритания, преди да се завърне в България. Обича да посещава интересни места по света. В блога на РосиДнес ви предлагаме рецептата й за Агнес хапки.
Нужни продукти:
за блата:
100 гр масло – на стайна температура
100 гр кокосова/кафява захар
50 гр смлени лешници
50 гр смлени бадеми
50 гр оризово брашно
3 белтъка
ванилия
за глазурата:
3 жълтъка
80гр кокосова/кафява захар
ванилия
За тази рецепта може да пробвате кокосовата захар, тъй като тя се разтваря по-бързо от кафявата.
Начин на приготвяне:
Разбивате маслото и захарта, докато получите пухкав, светъл на цвят крем.
Прибавяте към него ядките и брашното и разбърквате. Ще стане много гъсто.
В друг съд, с чисти и подсушени бъркалки на миксер, започвате да разбивате белтъците на сняг.
Бавно прибавете белтъците към тестото и разбъркайте внимателно.
Изсипете в намазнена силиконова форма и печете около 25 мин на 170 градуса.
Оставете да изстине и през това време направете глазурата.
Разбийте жълтъците със захарта и ванилията до получаване на много гъста и лепкава смес.
Изсипете върху блата и печете още около 5-10 мин на 150 градуса.
Оставете да изстине напълно и след това нарежете на малки квадратчета.