Решават прал ли е пари Брендо

| от |

Върховният касационен съд ще заседава по делото срещу сенчестия бизнесмен Евелин Банев-Брендо за пране на пари. Подсъдими заедно със сочения за кокаинов крал на Европа са бившата му съпруга Моника Добринов, доведеният му брат Симо Карайчев и балдъзата му Десислава Дишлиева. Прокуратурата твyrди, че четиримата са били начело на крупна схема за пране на над 21 милиона лева.

Брендо и компания бяха осъдени на първа инстанция, но оправдани на втора. Решението на Върховния съд по казуса ще бъде окончателно и ще бъде произнесено до месец.

Брендо най-вероятно няма да се яви на заседанието, тъй като това не е задължително. Той бе освободен с мярка „подписка”, малко след като карабинерите от Италия го върнаха на България. Соченият за кокаинов крал бе задържан на Ботуша по време на спецакция и бе обвинен в наркотрафик. След като престоя близо година в италианския затвор, Брендо бе върнат на българските власти. След като се оказа на свобода, Брендо не се подвоумил и напуснал страната ни, стана ясно през януари. Въпреки, че „подписката” изискваше той да уведоми властите за напускането на постоянния си адрес, не стана ясно дали е направил това, но никой от полицията не го е и търсил.

Междувременно кокаиновiят крал издаде книга „Съзирам душата на България“ и обяви, че пише втора.
Брендо е осъден на две инстанции в Италия за ръководител на международна група за трафик на кокаин, очаква се скоро и този случай да стигне до върховния съд. Властите в Румъния също искат от България Брендо да бъде екстрадиран, за да го разследват за наркотрафик. Срещу сенчестия бизнесмен се води и разследване за пране на пари от Швейцария.

 
 
Коментарите са изключени за Решават прал ли е пари Брендо