Путин готов да работи с всеки нов президент на САЩ

| от |

Русия и САЩ са длъжни да си сътрудничат независимо кой ще стане американски президент след изборите през 2016 г. Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю по програмата „Вести в събота“ на руската телевизия.

Ще работим с всеки ръководител на американската държава, когото избере американският народ, каза Путин. Ние си сътрудничим не с конкретно физическо лице, сътрудничим си със страната, с една голяма и много влиятелна страна в света, добави той.

Руският президент призна, че отношенията между Русия и САЩ са сложни. Имаме разногласия в редица области: в областта на сигурността, излизането едностранно на САЩ от системата за ПРО, разминаване по някои въпроси на международния дневен ред, изброи той.

Според Путин обаче у двете страни има нещо, което ги обединява, което ги заставя да работят заедно: неразпространението на оръжия за масово унищожение, борбата с международния тероризъм, с престъпността, с бедността на планетата, а също общите усилия така, че световната икономика да стане по-демократична и балансирана, а световният ред – по-демократичен.

Имаме общ дневен ред и ние сме готови да работим с всеки президент, който ще бъде избран, подчерта Путин. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Путин готов да работи с всеки нов президент на САЩ