Прокурори: Тодор от Враца е използвал бокс

| от |

Няма съмнение, че убитият във Враца 18-годишен Тодор е използвал метален бокс. Това съобщи в студиото на Нова телевизия говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя посочи, че е имало взаимно нанасяне на удари между убитият и обвинените за смъртта му братя брятя Десислав и Иван Дамянови.

„Ясно е доказано, че Тодор е носил е бокс. Това казва и неговата приятелка. Той го е изпуснал, а един от нападателите го е изхвърлил. Доказано е, че Тодор е отишъл при братята и след словесен спор разпрата става физическа и се стига до бой. Двамата братя също имат травми по тях. Констатирани да разкъсно-прорезни рани, квалифицирани като леки телесни наранявания“, казва тя.

Прокурор Румяна Арнаудова обясни и първоначалното по-леко обвинение за двамата братя за „убийство по непредпазливост с нанасяне на лека телесна повреда“.

„В рамките на първите 24 часа от разследването прокурорът имаше единствено доказателства, които обуславяха подобна правна квалификация. Нямахме заключение на аутопсията, имахме само описание на травматичните наранявания. Става дума за общо 28 охлузвания, а охлузванията представляват лека телесна повреда по смисъла на закона“, каза тя.

В петък съдът ще разгледа мярката за неотклонение на Десислав и Иван Дамянови, които бяха задържани за убийството на 18-годишния Тодор. Резултатите от втората аутопсия на момчето по категоричен начин ще докажат какви са причините за смъртта му.

 
 
Коментарите са изключени за Прокурори: Тодор от Враца е използвал бокс

Повече информация Виж всички