Прокуратурата: Убитият във Враца е ползвал метален бокс

| от chronicle.bg |

Убитият във Враца 18-годишен Тодор Йорданов е нанасял удари по нападателите си с метален бокс, съобщават от прокуратурата.

Около 12,55 часа на 12.01.2016г. в централната част на гр. Враца, в близост до Дома на науката и техниката, е възникнал спор между Тодор и братята Иван и Десислав Дамянови във връзка със спазване правилата за движение по пътищата.

Спорът прераснал в побой на 18-годишния Тодор от двамата братя, които му нанесли множество удари с ръце. В резултат на побоя по-късно Тодор е починал.

Иван и Десислав Дамянови са привлечени като обвиняеми от Окръжна прокуратура – Враца за това, че по непредпазливост са причинили смъртта на Тодор, вследствие на умишлено причинена лека телесна повреда – престъпление по чл. 124 ал.1 във вр. с чл. 20 ал.2 НК.

Двамата са задържани от прокурора до 72 часа и предстои внасяне на искане в Окръжен съд – Враца за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Продължават разпитите на свидетели. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. Иззети са записи от случилото се, направени от случайни граждани, и за съдържанието им е назначена видео-техническа експертиза.

Разследването продължава.

(Обновена в 17.56 ч.)

 
 
Коментарите са изключени за Прокуратурата: Убитият във Враца е ползвал метален бокс

Повече информация Виж всички