Победа за Яков Фак в спринта в Нове Место на Мораве

| от |

Днес в Нове Место на Мораве (Чехия) станахме свидетели на два много интересни спринта. По-рано през деня, дамите определиха победителите в дисциплината на 7.5км., а преди малко приключи и надпреварата в мъжкото направление на 10км.

Яков Фак се наложи над конкуренцията в днешното състезание. Хърватинът със словенски паспорт беше отличен на стрелбището и повали всички 10 мишени. Фак показа отлично ски бягане по последната обиколка и заслужено спечели мъжкия спринт. Това е пета победа в кариерата на словенеца.

Симон Шемп спечели последните три състезания в Световната купа, а днес остана на крачка от пореден триумф. Германският биатлонист също не попадна в наказателната обиколка, но беше по-бавен от Фак по финалната обиколка и завърши на втора позиция в крайното класиране.

Жан Гийом Беатрикс стартира с втори номер в днешното състезание и зададе висок стандарт след второто си посещение на стадиона за стрелба. Французинът беше безпогрешен с пушката и завърши на престижното трето място.

Лоша стрелба лиши нашите момчета от добро класиране в спринтовата дисциплина. Владимир Илиев отново беше изключителен със ските и след три наказателни обиколки се класира на 36-та позиция.

Красимир Анев също ще има право да стартира в утрешното преследване. Българинът от Самоков завъртя две наказателни обиколки и завърши 48-ми. Последен от нашите е Димитър Герджиков, също с два пропуска и 72-ро място.

При жените Лаура Далмайер спечели първа победа в своята кариера. Нашите момичета попаднаха в преследването

Общо 87 биатлонистки бяха записани в стартовия списък, като две от тях не тръгнаха по трасето, а една се отказа в хода на състезанието.

Надпреварата в Нове Место на Мораве се оказа много сполучливо за представителките на Германия. Младата Лауда Далмайер беше максимално прецизна на стрелбището и след 10 повалени мишени триумфира в спринтовата дисциплина. Това е първа победа в кариерата на германката.

Друга представителка на немски отбор също записа най-добър резултат за Световната купа. Франциска Хилдебранд не попадна в наказателна обиколка и изглеждаше почти сигурен победител, но в крайна сметка се класира на втора позиция, само на 1 сек. изоставане от своята съотборничка.

Вероника Виткова затвърждава твърденията, че е най-добрата чехкиня през този сезон и днес отново попадна на почетната стълбичка. Представителката на домакините сбърка само един патрон и се класира на трето място в спринта на 7.5км.

Две от нашите момичета ще имат право да стартират в утрешното преследване. Емилия Йорданова сбърка само веднъж на стадиона за стрелба и се нареди 53-та. Деси Стоянова завъртя три наказателни обиколки и финишира на 60-та позиция. Дафинка Коева записа катастрофална стрелба и след 7 наказателни обиколки завърши на последното 83-то място.

 
 
Коментарите са изключени за Победа за Яков Фак в спринта в Нове Место на Мораве